autor:

Laura_Nechita

» » , Mancaruri cu peste, Supe de carne

Bors cu perisoare de somon

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Ingrediente
- 1 medalion somon proaspat, - 2 morcovi, - 2 cepe uscate, - 1 ardei gras rosu, - 1 mana orez, - 1 ou de tara, - 1 l apa, - 500 ml bors de putina de casa, - 2-3 linguri ulei de masline, - patrunjel verde, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el.
Curatam si spalam legumele.
Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina.
Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora.
Pornim aparatul sau punem pe foc o oala incapatoare.
Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline.
Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Eu am selectat functia Fry, cu 5 minute de calire.
Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si selectam functia Boil. Inchidem capacul si pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem programul sau inchidem ochiul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii.
Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare de somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa din pulpa de curcan cu taitei instant

Supa din pulpa de curcan cu taitei instant

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea de curcan. Cand clocoteste

6 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

Legumele se taie marunt sau se rad si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Pieptul de

19 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 medalion somon proaspat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cepe uscate
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 mana orez
  • - 1 ou de tara
  • - 1 l apa
  • - 500 ml bors de putina de casa
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de taitei