Bors cu urzici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors cu urzici

Ingrediente

  • 3-400g urzici
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1ardei gras
  • 1ardei iute
  • 1cutie cu ciuperci
  • 5-6cartofi
  • 1leg.stevie
  • 2leg.loboda rosie
  • 2leg.leustean
  • 1l bors proaspat
  • 3linguri ulei
  • 1cutie rosii in bulion
  • 2linguri orez
  • sare
  • oua
  • 1crenguta de cimbru

Mod de preparare

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste pe foc si le oparesc 3-4min.le scurg,iar apa o las deoparte;in oala pun uleiul sa se incinga apoi adaug ceapa taiata marunt,ardeiii de asemenea,radacinoasele le dau pe razatoare,ciupercile scurse,clatite cu apa rece si taiate daca e nevoie,cartofii taiati in cubulete;dupa 4-5min,adaug si rosiile taiate,pun capacul si las focul mic pentru alte 5-6min.adaug apa de la oparitul urzicilor iar cand totul este aproape fiert,condimentez,adaug stevia si loboda taiate,borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca,rastorn cu grija cate 1ou pentru fiecare membru de familie iar cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug leusteanul taiat,mai potrivesc de gust si opresc focul.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni