autor:

LUBITA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu urzici

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2011

Ingrediente
3-400g urzici,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,1cutie cu ciuperci, rosie,2leg.leustean,1l bors proaspat,3linguri ulei,1cutie rosii in bulion,2linguri orez,sare,oua,1crenguta de cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste pe foc si le oparesc 3-4min.le scurg,iar apa o las deoparte;in oala pun uleiul sa se incinga apoi adaug ceapa taiata marunt,ardeiii de asemenea,radacinoasele le dau pe razatoare,ciupercile scurse,clatite cu apa rece si taiate daca e nevoie,cartofii taiati in cubulete;dupa 4-5min,adaug si rosiile taiate,pun capacul si las focul mic pentru alte 5-6min.adaug apa de la oparitul urzicilor iar cand totul este aproape fiert,condimentez,adaug stevia si loboda taiate,borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca,rastorn cu grija cate 1ou pentru fiecare membru de familie iar cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug leusteanul taiat,mai potrivesc de gust si opresc focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oase

Ciorba de oase

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete.

2 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea.Adaugam si un

4 voturi    4 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 20 martie 2014

    Multumesc doamnelor!!

  • Fara foto

    Simina Holovatchi , 20 martie 2014

    foarte gustos

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Merita incercat

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 3-400g urzici,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,1cutie cu ciuperci, rosie,2leg.leustean,1l bors proaspat,3linguri ulei,1cutie rosii in bulion,2linguri orez,sare,oua,1crenguta de cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

6 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Multumesc doamnelor!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare