autor:

LUBITA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu urzici

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2011

Ingrediente
3-400g urzici,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,1cutie cu ciuperci, rosie,2leg.leustean,1l bors proaspat,3linguri ulei,1cutie rosii in bulion,2linguri orez,sare,oua,1crenguta de cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste pe foc si le oparesc 3-4min.le scurg,iar apa o las deoparte;in oala pun uleiul sa se incinga apoi adaug ceapa taiata marunt,ardeiii de asemenea,radacinoasele le dau pe razatoare,ciupercile scurse,clatite cu apa rece si taiate daca e nevoie,cartofii taiati in cubulete;dupa 4-5min,adaug si rosiile taiate,pun capacul si las focul mic pentru alte 5-6min.adaug apa de la oparitul urzicilor iar cand totul este aproape fiert,condimentez,adaug stevia si loboda taiate,borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca,rastorn cu grija cate 1ou pentru fiecare membru de familie iar cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug leusteanul taiat,mai potrivesc de gust si opresc focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui  a  la grec

Ciorba de pui a  la grec

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina

116 voturi    12 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul

188 voturi    32 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2019

    Maria, este bors cu urzici in care, pe langa urzicile care predomina, se mai gasesc si alte verdeturi; daca spuneam bors de urzici, erau doar urzici si atat ceea ce mie nu-mi place!

  • Fara foto

    Maria , 20 ianuarie 2019

    Draga mea, spune-mi te rog este ciorba de urzici sau stevie si loboda ?Nu am inteles !!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 20 martie 2014

    Multumesc doamnelor!!

    • Fara foto

      Simina Holovatchi , 20 martie 2014

      foarte gustos

    • Fara foto

      Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

      Merita incercat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 3-400g urzici,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,1cutie cu ciuperci, rosie,2leg.leustean,1l bors proaspat,3linguri ulei,1cutie rosii in bulion,2linguri orez,sare,oua,1crenguta de cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

6 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

LUBITA (Chef de cuisine)

Maria, este bors cu urzici in care, pe langa urzicile care predomina, se mai gasesc si alte verdeturi; daca spuneam bors de urzici, erau doar urzici si atat ceea ce mie nu-mi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

95 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de gulii