autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de dovlecel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 dovlecel, 4 morcovi, 1-2 radacina patrunjel, 1 ceapa, 4 rosii, 1 ardei gras, 0,5 l bors, cimbru, frunze verzi de marar si de partunjel, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata toate legumele si se taie marunt dupa preferinta iar dovlecelul se taie cubulete.Morcovi , ceapa si ardeiul se calesc putin in doua linguri de ulei , pina se inmoaie legumele. Adaugam apa necesara, dovlecelul, sare , piper si rosiile taiate feliute.Acoperim oala si lasam sa fiarba legumele.Cand sunt gata fierte adaugam borsul ce l-am dat in clocot separat. La servire presaram frunze verzi tocate , deasupra. Cine doreste poate adauga smantana.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Imi place ,eu nu calesc legumele ca sunt la dieta ,in loc de smantana folosesc iaurt ,incercati si voi...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

    O bunatate...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Gustos si sanatos.............felicitari Sidy,imi place tare mult aceasta ciorbita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 4 morcovi
  • 1-2 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 1 ardei gras
  • 0,5 l bors
  • cimbru
  • frunze verzi de marar si de partunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place ,eu nu calesc legumele ca sunt la dieta ,in loc de smantana folosesc iaurt ,incercati si voi...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza