autor:

LUBITA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole cu afumatura

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2016

Ingrediente
500g fasole boabe, 2 cepe, 1 morcov, 1 telina mica, 1 ardei gras, 1 borcan de rosii in bulion, 1 lingura pasta de ardei, 300g afumatura, 4 linguri ulei, 1 cana cu bors (250ml), sare, 1 crenguta de cimbru, leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata apa, apoi se prajeste putin.

Fasolea tinuta de seara in apa sa se umfle, a doua zi se pune la fiert pentru 30min; se scurge apoi se clateste, se pune din nou la fiert adaugand apa de la fiertul afumaturii iar cand incepe sa fierba se adauga legumele curatate, spalate taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari

Se lasa la fiert cu capac iar cand boabele de fasole au pocnit,se adauga rosiile, pasta de ardei, afumatura cu tot cu ulei, se completeaza cu o cana cu apa, dupa cateva clocote se adauga borsul, se condimenteaza dupa gust, se adauga si crenguta de cimbru, leustean apoi se opreste focul si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat

1 vot    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • 1 borcan de rosii in bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 300g afumatura
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana cu bors (250ml)
  • sare
  • 1 crenguta de cimbru
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

2 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui