autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu peste

Bors de peste cu pasta (bulion ) de ciusca

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
1 cap si coada de la un crap de2 kg, 2 morcovi, o telina mica, 2 radacini patrunjel, 4 cartofi, 1 aredei verde, 1 aredei rosu, 1 ceapa, 1L bors, 10 buc ciusca, 2 linguri bulion sau 2 rosii, 1 capatana usturoi, leustean verde, patrunjel verde, sare, piper, busuioc, cimbru, 1 lingurita de zahar, 3 linguri ulei si facultativ ,1 ceasca de orez

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Fierbem radacinoasele date prin razatoare si ceapa taiata marunt in 2,5 L de apa cu putina sare, se adauga ,apoi, 1/2 din ardeiul verde si 1/2 din ardeiul rosu,taiati fasii , cartofii taiati cuburi si facultativ, orezul. Cand zarzavatul este bine fiert,adaugam borsul clocotit si bucatile de peste si continuam fierberea la foc potrivit.Intre timp preparam pasta de ciusca. Taiem marunt ciusca, cele 2 jumatati de ardei, usturoiul si zarzavatul verde si le pasam la robotul nostru de bucatarie impreuna cu rosiile ( fara pielita ) sau bulionul , adaugand putin busuioc , putin cimbru, sare , piper , lingurita de zahar si uleiul pana obtinem o pasta omogena.Dregem borsul nostru cu pasta de ciusca obtinuta (nu cu toata ) dupa gust.Cand pestele este fiert, se scoate si se poate servi ca rasol cu mujdei de usturoi.Gata, borsul se serveste presurand leustean si patrunjel verde , taiate marunt. POFTA BUNA !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste cu pasta (bulion ) de ciusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Pestele prajit Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai

7 voturi    10 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine):

    da, am pregatit reteta, cred ca am pus prea multa pasta de ciusca , mie mi s-a parut iute, dar sotului i-a placut f., f., mult, e adevarat, se drege dupa gust !!!!!!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt dobrogeanca mai mult decat vreau... reteta nu e ok... deloc...chiar nu stiu ce vreti sa preparati...

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 cap si coada de la un crap de2 kg
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 2 radacini patrunjel
  • 4 cartofi
  • 1 aredei verde
  • 1 aredei rosu
  • 1 ceapa
  • 1L bors
  • 10 buc ciusca
  • 2 linguri bulion sau 2 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 linguri ulei si facultativ ,1 ceasca de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Sunt dobrogeanca mai mult decat vreau... reteta nu e ok... deloc...chiar nu stiu ce vreti sa preparati...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)