autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de spanac

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg spanac, 1-2 I apa, 1,500 I bors, 100 g morcovi, 500 g cartofi, 100 g pastirnac, 50 g patrunjel, 200 g ceapa, 400 g costita afumata, 600 g rosii sau 500 ml suc de rosii, 100 g pasta de tomate, 150 ml ulei, 100 g unt, sare si piper dupa gust, 50 g leustean, 50 g patrunjel.

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Spanacul se curata frunza cu frunza, se spala in mai multe ape si se lasa la scurs in strecuratoare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se inabusa in grasime, se adauga morcovul curatat si taiat marunt, costita taiata cuburi mici impreuna cu zarzavatul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele in vasul de inabusire care se acopera cu un capac. Se adauga si spanacul si se amesteca. Dupa ce s-a inmuiat spanacul se adauga apa, apoi cartofii taiati felii si se lasa sa fiarba. Dupa citeva clocote se adauga borsul fiert separat si strecurat, rosiile curatate si taiate felii sau sucul de rosii. Cind totui a fiert, se retrage oala de pe foc, se adauga leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Se potriveste gustul de sare si acru. Se poate servi cu crutoane de pîine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Se spala legumele si se usuca.Ceapa si morcovul se curata de coaja si taie marunt(eu am dat morcovul

77 voturi    20 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg spanac
  • 1-2 I apa
  • 1,500 I bors
  • 100 g morcovi
  • 500 g cartofi
  • 100 g pastirnac
  • 50 g patrunjel
  • 200 g ceapa
  • 400 g costita afumata
  • 600 g rosii sau 500 ml suc de rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 ml ulei
  • 100 g unt
  • sare si piper dupa gust
  • 50 g leustean
  • 50 g patrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu galusti