autor:

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de spanac

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg spanac, 1-2 I apa, 1,500 I bors, 100 g morcovi, 500 g cartofi, 100 g pastirnac, 50 g patrunjel, 200 g ceapa, 400 g costita afumata, 600 g rosii sau 500 ml suc de rosii, 100 g pasta de tomate, 150 ml ulei, 100 g unt, sare si piper dupa gust, 50 g leustean, 50 g patrunjel.

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Spanacul se curata frunza cu frunza, se spala in mai multe ape si se lasa la scurs in strecuratoare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se inabusa in grasime, se adauga morcovul curatat si taiat marunt, costita taiata cuburi mici impreuna cu zarzavatul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele in vasul de inabusire care se acopera cu un capac. Se adauga si spanacul si se amesteca. Dupa ce s-a inmuiat spanacul se adauga apa, apoi cartofii taiati felii si se lasa sa fiarba. Dupa citeva clocote se adauga borsul fiert separat si strecurat, rosiile curatate si taiate felii sau sucul de rosii. Cind totui a fiert, se retrage oala de pe foc, se adauga leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Se potriveste gustul de sare si acru. Se poate servi cu crutoane de pîine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg spanac
  • 1-2 I apa
  • 1,500 I bors
  • 100 g morcovi
  • 500 g cartofi
  • 100 g pastirnac
  • 50 g patrunjel
  • 200 g ceapa
  • 400 g costita afumata
  • 600 g rosii sau 500 ml suc de rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 ml ulei
  • 100 g unt
  • sare si piper dupa gust
  • 50 g leustean
  • 50 g patrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorbita de legume de vara