autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de zarzavat cu carne de porc

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
-1 kg carne macra de porc, -1 morcov, -o bucata potrivita de telina, -1 ceapa, -1 gulie, -4 maini de mazare, -4 maini de fasole verde, -1 dovlecel, -200 g broccoli, -250 g suc de rosii, -bors, -leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si cand s-a terminat spumuirea incepem sa punem zarzavatul. Se curata, se toaca ceapa si se pune peste carne. Se curata morcovul, se da prin razatoarea mica si la fel se pune peste carne. Telina se curata, se taie o bucata potrivita din ea, dupa care ceea ce a ramas se inveleste in prosoape de bucatarie de hartie si se pune intr-o punga la frigider.Bucata de telina taiata se da prin razatoarea mica si se pune peste carne. Lasam sa fiarba pana cand zarzavatul este aproape fiert. In timpul acesta curatam gulia si o dam pe razatoarea mare. Cand zarzavatul este aproape fiert punem gulia, cele 4 maini de mazare si cele 4 maini de fasole.La sfarsit punem dovlecelul dat prin razatoarea mare, broccoli si sucul de rosii si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care punem borsul. Dupa ce a fiert borsul se stinge si se pune leusteanul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de zarzavat cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare

Ciorba cu perisoare

Legumele se spala apoi se taie cubulete,telina se da prin razatoare.Se pun la fiert intr-o cratita

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2

28 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Foarte gustos! Eu le spun alor mei ca este "ciorbita taraneasca cu carne de porc", dar oricum iese foarte gustoasa!

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Daaaaaaaaaaa, vorba Silviei...........cu bors si leustean este un deliciu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    O bunãtate!ai mei nu folosesc bors in mâncare,dar mie i-mi place mult,am adus câteva plicuri de bors magic si mai pun câte putin sã nu se "prindã":))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Sunt convinsa ca e o bunatate borsul tau !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Merge de minune cu leusteanul,imi place mult de tot. *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Daca are bors si leustean,e o bunatate, sunt sigura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Cred ca mi-ar place sa vin la o portie. La noi chiar in zona mea, nu se foloseste borsul, desi e f. sanatos, dar in imprejurimi da.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ca la mama ei !!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Hmm,ce bun trebuie sa fie...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Delicios,imi place cu multe legume!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne macra de porc
  • -1 morcov
  • -o bucata potrivita de telina
  • -1 ceapa
  • -1 gulie
  • -4 maini de mazare
  • -4 maini de fasole verde
  • -1 dovlecel
  • -200 g broccoli
  • -250 g suc de rosii
  • -bors
  • -leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sosuri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos! Eu le spun alor mei ca este "ciorbita taraneasca cu carne de porc", dar oricum iese foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE STEVIE - dietetica