Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un perete subtire in bostanei. Se presara putina sare grunjoasa in ei si se lasa sa scoata apa. La fel se face si cu rosiile ca sa le putem umple.
Continutul bostaneilor il tocam bine si se foloseste la umplutura.
Intr-o tigaie bine incalzita se incalzeste uleiul si se prajeste ceapa, se adauga morcovii si bostaneii tocati se prajesc 5 minute, dupa care se adauga ciupercile, si mazarea, se da la gust cu sare si piper si se mai lasa 2 -3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita mare si adanca se face sosul.
Se incalzeste 2 linguri de ulei de masline se adauga mirodeniile si usturoiul pisat se amesteca bine se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga vinul si sucul de lamaie si se lasa sa fiarba pe foc mic.
Umplutura - Intr-un bol se amestecă legumele răcite din tigaie cu ouale batute, cu branza si faina de nuca si se da la gust cu sare, piper. Se umplu bostaneii si rosiile se pun capacele si se infinge 2 scobitori in fiecare leguma ca sa mentina capacul.
Se pun legumele in sosul din cratita si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se transfera in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade ptr inca 15-20 de minute. Se servesc cu mamaliguta calda sau orez fiert. O mancare gustoasa si usor de pregatit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii