autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Briose cu urzici si branza

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2015

Ingrediente
(cca. 20 &ndash 22 bucăți), 300 gr. urzici opărite (aprox. 2 căni), 375 gr. făină ( 2 1/2 căni), 3 ouă, 150 ml lapte, 200 gr. smântână, 150 gr. brânză telemea, 100 gr. roșii uscate (cca. 1/2 cană), 60 gr. unt, 8-10 măsline, 50 gr. parmezan ras + aprox. 2 linguri pentru decor, 5-6 fire usturoi verde, 2-3 grăunți usturoi, 1 legătură mărar verde, 1 linguriță praf copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, ulei pentru uns, sare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc formele de brioșe, punându-se hârtie de copt care se unge bine cu ulei.



Se spală foarte bine urzicile în câteva ape, se opăresc 4-5 minute în apă clocotită cu puțină sare, se pun într-o sită la scurs, după care se toacă fin.



Cât timp se răcesc urzicile, se pregătesc restul ingredientelor, respectiv: se spală usturoiul verde, mărarul și se taie mărunt, se rade brânza telemea, se taie măslinele și roșiile uscate, se topește untul la microunde.



Se cerne făina într-un castron, se adaugă urzicile tocate fin, brânza telemea rasă, roșiile și măslinele tăiate, grăunții de usturoi zdrobiți, verdeața (usturoiul verde și mărarul), parmezanul, ouăle și se amestecă toate.



Peste amestecul obținut, se adaugă apoi smântâna, untul topit, se omogenizează, iar la sfârșit se adaugă laptele în care s-a dizolvat praful de copt și bicarbonatul după care se amestecă iar ușor, până când compoziția se omogenizează.



Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine.



Se toarnă compoziția obținută în formele de brioșe cu ajutorul unei linguri. Pentru decor, înainte de a le băga în cuptor, brioșele se pot presăra pe deasupra cu parmezan.

Se bagă tava în cuptorul încins și se coc cca 20 minute (depinde însă de cuptor), sau până când se rumenesc ușor, iar la ”testul cu scobitoarea” aceasta iese curată.

Când sunt coapte, brioșele se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar.



Se pot servi atât calde, sau la temperatura camerei. Merg de minune la micul dejun alături de un pahar de lapte/iaurt/lapte bătut, se pot lua la pachețel, ca aperitiv la petreceri, la un ceai, sau se pot servi la cină cu salata preferată alături.



Poftă bună!



Mai multe detalii și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu urzici si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dulceata aromata din prune bistrite

Dulceata aromata din prune bistrite

Spalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau len tocam cu robotul

2 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Retete vegetariene
Salata de quinoa cu dovleac, salata verde si nuci

Salata de quinoa cu dovleac, salata verde si nuci

Spălaţi salata verde, dovleacul, ardeiul, mărarul şi quinoa; curăţaţi şalota şi o spălaţi.

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ika , 21 martie 2017

    Prea multe lactate

  • Fara foto

    carcel elena , 30 ianuarie 2016

    buna

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • (cca. 20 &ndash 22 bucăți)
  • 300 gr. urzici opărite (aprox. 2 căni)
  • 375 gr. făină ( 2 1/2 căni)
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 200 gr. smântână
  • 150 gr. brânză telemea
  • 100 gr. roșii uscate (cca. 1/2 cană)
  • 60 gr. unt
  • 8-10 măsline
  • 50 gr. parmezan ras + aprox. 2 linguri pentru decor
  • 5-6 fire usturoi verde
  • 2-3 grăunți usturoi
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 linguriță praf copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru uns
  • sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Ika

Prea multe lactate

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Ratatouille