Briose cu urzici si branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu urzici si branza

Ingrediente

  • (cca. 20 – 22 bucăți)
  • 300 gr. urzici opărite (aprox. 2 căni)
  • 375 gr. făină ( 2 1/2 căni)
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 200 gr. smântână
  • 150 gr. brânză telemea
  • 100 gr. roșii uscate (cca. 1/2 cană)
  • 60 gr. unt
  • 8-10 măsline
  • 50 gr. parmezan ras + aprox. 2 linguri pentru decor
  • 5-6 fire usturoi verde
  • 2-3 grăunți usturoi
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 linguriță praf copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru uns
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc formele de brioșe, punându-se hârtie de copt care se unge bine cu ulei.

Se spală foarte bine urzicile în câteva ape, se opăresc 4-5 minute în apă clocotită cu puțină sare, se pun într-o sită la scurs, după care se toacă fin.

Cât timp se răcesc urzicile, se pregătesc restul ingredientelor, respectiv: se spală usturoiul verde, mărarul și se taie mărunt, se rade brânza telemea, se taie măslinele și roșiile uscate, se topește untul la microunde.

Se cerne făina într-un castron, se adaugă urzicile tocate fin, brânza telemea rasă, roșiile și măslinele tăiate, grăunții de usturoi zdrobiți, verdeața (usturoiul verde și mărarul), parmezanul, ouăle și se amestecă toate.

Peste amestecul obținut, se adaugă apoi smântâna, untul topit, se omogenizează, iar la sfârșit se adaugă laptele în care s-a dizolvat praful de copt și bicarbonatul după care se amestecă iar ușor, până când compoziția se omogenizează.

Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine.

Se toarnă compoziția obținută în formele de brioșe cu ajutorul unei linguri. Pentru decor, înainte de a le băga în cuptor, brioșele se pot presăra pe deasupra cu parmezan.

Se bagă tava în cuptorul încins și se coc cca 20 minute (depinde însă de cuptor), sau până când se rumenesc ușor, iar la ”testul cu scobitoarea” aceasta iese curată.

Când sunt coapte, brioșele se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar.

Se pot servi atât calde, sau la temperatura camerei. Merg de minune la micul dejun alături de un pahar de lapte/iaurt/lapte bătut, se pot lua la pachețel, ca aperitiv la petreceri, la un ceai, sau se pot servi la cină cu salata preferată alături.

Poftă bună!

Mai multe detalii și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure