autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Briose aperitiv

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
4 oua, 2 linguri lapte, 2 linguri apa minerala, 2 linguri ulei, 6 linguri faina cu varf, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei rosu, 10 masline fara samburi, 1 canita cu ghebe fierte, 5 felii muschi file, busuioc uscat, sare, piper, 1/2 lingurita praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.
Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.
Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.
Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.
Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite.
Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici.
Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua.
La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.
In forme de briose din silicon (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.
Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim.
Pot si consumate reci sau calde! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se bat

4 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Briose turnulet-aperitiv

Briose turnulet-aperitiv

Amestecam faina cu praful de copt. Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol. Adaugam laptele

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    Simona multumesc!

  • Fara foto

    Georgescu Simona Virginia , 15 aprilie 2014

    ok

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina cu varf
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei rosu
  • 10 masline fara samburi
  • 1 canita cu ghebe fierte
  • 5 felii muschi file
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Simona multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Budinca de spanac