autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Briose cu branza si struguri

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Ingrediente
Pentru briose:, 2 oua + 2 albusuri, 3 linguri de zahar, 100 g Rama Maestro 70% grasime, 5-6 linguri de faina, 1 lingura praf de copt, un varf lingurita sare, 2 linguri vin, 2 lingurite cacao, , pentru crema de vanilie:, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, 150 ml lapte, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 1 lingura cu varf cu faina, 50 g Rama Maestro 70% grasime, , pentru ornat:, 150 ml frisca lichida, 140 g crema de branza cu smantana, Cacao, , pentru decor:, Stafide, struguri, bomboane decorative

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza si struguri.

Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.
Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.

Crema de vanilie:
Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblat si Ornat:
Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.
Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.
Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.


Pofta Buna!

Timp total: 2h 30min
Portii: 14

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bavareza cu capsune

Bavareza cu capsune

Se pun capsunele intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,se amesteca si se lasa pana se topeste zaharul;dupa

3 voturi    2 comentarii
45h
Dulciuri diverse
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

2 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Profira , 05 noiembrie 2017

    Sunt un deliciu, buneeee .

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 5-6 linguri de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 2 linguri vin
  • 2 lingurite cacao
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 50 g Rama Maestro 70% grasime
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 140 g crema de branza cu smantana
  • Cacao
  • pentru decor:
  • Stafide
  • struguri
  • bomboane decorative

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Profira

Sunt un deliciu, buneeee .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pancakes cu cirese