autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Briose cu branza si struguri

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Ingrediente
Pentru briose:, 2 oua + 2 albusuri, 3 linguri de zahar, 100 g Rama Maestro 70% grasime, 5-6 linguri de faina, 1 lingura praf de copt, un varf lingurita sare, 2 linguri vin, 2 lingurite cacao, , pentru crema de vanilie:, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, 150 ml lapte, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 1 lingura cu varf cu faina, 50 g Rama Maestro 70% grasime, , pentru ornat:, 150 ml frisca lichida, 140 g crema de branza cu smantana, Cacao, , pentru decor:, Stafide, struguri, bomboane decorative

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza si struguri.

Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.
Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.

Crema de vanilie:
Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblat si Ornat:
Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.
Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.
Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.


Pofta Buna!

Timp total: 2h 30min
Portii: 14

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi

Papanasi

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri duo, cu portocala si cacao

Fursecuri duo, cu portocala si cacao

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 5-6 linguri de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 2 linguri vin
  • 2 lingurite cacao
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 50 g Rama Maestro 70% grasime
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 140 g crema de branza cu smantana
  • Cacao
  • pentru decor:
  • Stafide
  • struguri
  • bomboane decorative

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu dulceata