Vom separa albusul de galbenus si vom mixa albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si rom, uleiul amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie vom adauga treptat, iaurtul, laptele, faina care a fost amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.La sfarsit adaugam nucile si stafidele, apoi vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati formele de briose. Incingem cuptorul la 180 de grade.Turnam compozitia in formele de briose si le coacem in jur de 15 - 20 de minute, nu mai mult, facem testul cu scobitoarea.
Dupa coacere le vom orna inca de caldute cu ciocolata nuttela, ciocolata neagra topita si presaram fistic si boabe de rodie. Au iesit foarte pufoase si aromate, le vom lasa la racit si le vom servi cu placere ca un desert usor, la o cafea sau la micul dejun!
Pofta buna!
Specific:Iordania

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii