autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Briose cu ciocolata

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Ingrediente
-250 g nuci macinate granulatie mare, -50 g stafide, -250 g faina, -30 g cacao, -250 g zahar, -3 oua mari, -100 g iaurt, -175 ml lapte, -75ml ulei de floarea soarelui, -1 +1/2 lingurita praf de copt, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -esenta de vanilie si rom, -1 praf de sare, , Pentru ornat:, -100 g ciocolata neagra, -nuttela, -fistic, -boabe de rodie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Vom separa albusul de galbenus si vom mixa albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si rom, uleiul amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie vom adauga treptat, iaurtul, laptele, faina care a fost amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.La sfarsit adaugam nucile si stafidele, apoi vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati formele de briose. Incingem cuptorul la 180 de grade.Turnam compozitia in formele de briose si le coacem in jur de 15 - 20 de minute, nu mai mult, facem testul cu scobitoarea.
Dupa coacere le vom orna inca de caldute cu ciocolata nuttela, ciocolata neagra topita si presaram fistic si boabe de rodie. Au iesit foarte pufoase si aromate, le vom lasa la racit si le vom servi cu placere ca un desert usor, la o cafea sau la micul dejun!
Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata si banane

Briose cu ciocolata si banane

Se incalzeste cuptorul la 200 g C si se pregateste tava pentru briose/ formele de silicon. Se zdrobesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron

13 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • -250 g nuci macinate granulatie mare
  • -50 g stafide
  • -250 g faina
  • -30 g cacao
  • -250 g zahar
  • -3 oua mari
  • -100 g iaurt
  • -175 ml lapte
  • -75ml ulei de floarea soarelui
  • -1 +1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -esenta de vanilie si rom
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -nuttela
  • -fistic
  • -boabe de rodie

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu portocale