autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Briose cu ciocolata

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Ingrediente
-250 g nuci macinate granulatie mare, -50 g stafide, -250 g faina, -30 g cacao, -250 g zahar, -3 oua mari, -100 g iaurt, -175 ml lapte, -75ml ulei de floarea soarelui, -1 +1/2 lingurita praf de copt, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -esenta de vanilie si rom, -1 praf de sare, , Pentru ornat:, -100 g ciocolata neagra, -nuttela, -fistic, -boabe de rodie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Vom separa albusul de galbenus si vom mixa albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si rom, uleiul amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie vom adauga treptat, iaurtul, laptele, faina care a fost amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.La sfarsit adaugam nucile si stafidele, apoi vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati formele de briose. Incingem cuptorul la 180 de grade.Turnam compozitia in formele de briose si le coacem in jur de 15 - 20 de minute, nu mai mult, facem testul cu scobitoarea.
Dupa coacere le vom orna inca de caldute cu ciocolata nuttela, ciocolata neagra topita si presaram fistic si boabe de rodie. Au iesit foarte pufoase si aromate, le vom lasa la racit si le vom servi cu placere ca un desert usor, la o cafea sau la micul dejun!
Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
Muffins/Briose de ciocolata

Muffins/Briose de ciocolata

Laptele, oul, vanilia si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

16 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • -250 g nuci macinate granulatie mare
  • -50 g stafide
  • -250 g faina
  • -30 g cacao
  • -250 g zahar
  • -3 oua mari
  • -100 g iaurt
  • -175 ml lapte
  • -75ml ulei de floarea soarelui
  • -1 +1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -esenta de vanilie si rom
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -nuttela
  • -fistic
  • -boabe de rodie

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec cu zahar ars