autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Briose cu dovleac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Ingrediente
400g pasta de dovleac, 400g zahar, 400g faina, 200ml ulei, 4 oua, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonate de sodium, 1 lingurita scortisoara, Putin ghimbir proaspat, ras, Lapte condensat/optional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol.
Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot odata) amestecand in continuare si la final adaugam dovleacul. Amestecam cele doua compozitii, care au consistenta unei smantani groase si repartizam aluatul in formele de briose. Le dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35-40 minute. Eu am pus in jumatate din cantitate si cate o lingurita de lapte condensat.
Dup ace se racesc le ornati dupa preperinta, cu zahar , ciocolata alba ori neagra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri
Brioşe cu dovleac

Brioşe cu dovleac

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2012

    Arata foarte bine aceste briose, si, pentru ca au in componenta si dovleac, o sa imi salvez reteta! 5 stelute de la mine, pentru ca sunt sigura ca orice contine dovleac e delicios!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

    Delicioase si foarte frumoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400g pasta de dovleac
  • 400g zahar
  • 400g faina
  • 200ml ulei
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate de sodium
  • 1 lingurita scortisoara
  • Putin ghimbir proaspat
  • ras
  • Lapte condensat/optional

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Maria Markov (Chef de cuisine)

Arata foarte bine aceste briose, si, pentru ca au in componenta si dovleac, o sa imi salvez reteta! 5 stelute de la mine, pentru ca sunt sigura ca orice contine dovleac e delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise