autor:

Alina Gabriela B.

» » Dulciuri diverse

Brioşe cu glazură de ciocolată

Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Ingrediente
Compoziţie:, , 300 g făină, , 170 g zahăr, , 200 ml lapte, , 200 g ciocolată neagră menaj, , 60 g unt, , 2 linguriţe praf de copt, , 1 gălbenuş de ou, , Glazură:, , 50 g ciocolată neagră menaj, , 2 linguriţe unt, , câteva picaturi esenţă de rom, , bombonele colorate pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Reţeta este pentru 20 de brioşe.



Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici şi se topeşte la foc mic,se adaugă untul şi laptele,se amestecă,după se adaugă gălbenuşul şi iar se amestecă bine. Când s-a format o cremă omogenă vasul se înlatură de pe foc şi se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adauga "în ploaie" peste compoziţia de ciocolată, amestecând cu un tel. Între timp cuptorul se încălzeşte la temperatura de 220 grade C timp de 15 minute. Pentru a nu tapeta tava cu făină sau unt punem hârtie de copt şi peste aşezăm formele de brioşe. Compoziţia se toarnă în forme cu ajutorul unei linguri şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coc timp de 25-30 de minute la temperatura de 180 de grade C.



Pentru glazură :



Ciocolata se topeşte într-un vas la bain-marie. După se adaugă untul şi esenţa de rom. Se lasă la răcit puţin,după se adaugă peste brioşele scoase din cuptor. Pentru decor am folosit bombonele colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafiri de ciocolata

Trandafiri de ciocolata

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mucenici umpluti

Mucenici umpluti

Anul acesta am vrut sa incerc o altfel de reteta de mucenici si am ales sa ii umplu cu o crema de

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Bizu , 14 noiembrie 2013

    Multumesc! :)

  • Fara foto

    Zorica Lupas , 14 noiembrie 2013

    minunate! (y)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Compoziţie:
  • 300 g făină
  • 170 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 200 g ciocolată neagră menaj
  • 60 g unt
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 gălbenuş de ou
  • Glazură:
  • 50 g ciocolată neagră menaj
  • 2 linguriţe unt
  • câteva picaturi esenţă de rom
  • bombonele colorate pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de Alina Gabriela B.
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

Intr-un vas se pune apa la fiert cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot adaugam pastele si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Petits chinois