autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Dulciuri diverse

Briose de Post cu Fructe

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2013

Ingrediente
410 ml de apa minerala carbogazoasa, 245 gr. de zahar, 65 gr. de ulei, un plic de praf de copt, 2 plicuri de zahar vanilat, o lingurita de coaja rasa de portocala, 400 gr. de faina, sare, 18 capsuni curatate, spalate si uscate (sau orice alte fructe)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de faina, adica 25 de gr. peste capsuni (fructe).



Peste faina ramasa (375 gr. ) punem praful de copt. Adaugam un sfert de lingurita de sare si amestecam bine.



Pregatim un bol in care punem apa carbogazoasa. Adaugam uleiul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam energic, cu ajutorul unui tel, pana cand zaharul se topeste. Punem coaja rasa de portocala in siropul obtinut.



Adaugam treptat ingredientele uscate (faina, praf de copt si sare) si amestecam. Continuam pana cand terminam de incorporat toate ingredientele, amestecand pana la omogenizare, dar nu mai mult, pentru ca altfel briosele nu vor mai fi pufoase!



Cu o lingura pentru inghetata, umplem fiecare forma de briosa, aproximativ 3/4 din inaltimea acesteia. Asezam in mijlocul fiecarei briose cate o capsuna (sau orice fruct folosit) acoperita cu faina.



Introducem tava cu prajiturele in cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute.



Cand briosele sunt rumenite si trec testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lasam desertul sa se raceasca, apoi servim. Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/briose-de-post-cu-capsuni-fructe.html



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Post cu Fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose  de post cu fructe si scortisoara

Briose de post cu fructe si scortisoara

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara,

11 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post
Chifle cu chefir

Chifle cu chefir

Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 410 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 245 gr. de zahar
  • 65 gr. de ulei
  • un plic de praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • o lingurita de coaja rasa de portocala
  • 400 gr. de faina
  • sare
  • 18 capsuni curatate
  • spalate si uscate (sau orice alte fructe)

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

12 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri

www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)

Foarte delicioase! :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura "a la Tina"