Briose de Post cu Fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose de Post cu Fructe

Ingrediente

  • 410 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 245 gr. de zahar
  • 65 gr. de ulei
  • un plic de praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • o lingurita de coaja rasa de portocala
  • 400 gr. de faina
  • sare
  • 18 capsuni curatate, spalate si uscate (sau orice alte fructe)

Mod de preparare

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de faina, adica 25 de gr. peste capsuni (fructe).

Peste faina ramasa (375 gr. ) punem praful de copt. Adaugam un sfert de lingurita de sare si amestecam bine.

Pregatim un bol in care punem apa carbogazoasa. Adaugam uleiul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam energic, cu ajutorul unui tel, pana cand zaharul se topeste. Punem coaja rasa de portocala in siropul obtinut.

Adaugam treptat ingredientele uscate (faina, praf de copt si sare) si amestecam. Continuam pana cand terminam de incorporat toate ingredientele, amestecand pana la omogenizare, dar nu mai mult, pentru ca altfel briosele nu vor mai fi pufoase!

Cu o lingura pentru inghetata, umplem fiecare forma de briosa, aproximativ 3/4 din inaltimea acesteia. Asezam in mijlocul fiecarei briose cate o capsuna (sau orice fruct folosit) acoperita cu faina.

Introducem tava cu prajiturele in cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute.

Cand briosele sunt rumenite si trec testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lasam desertul sa se raceasca, apoi servim. Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/briose-de-post-cu-capsuni-fructe.html

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise