autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Aperitive, Paste si pizza

Briose din paste cu sunca si rosii

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
150 g paste, 100 g mozzarella, 20 g sunca, 4 rosii cherry, 1 ou, 1 lingura smantana, sare, piper, 1 lingura ulei, 1 lingura pesmet, frunze de busuioc pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatim ingredientele astfel incat sa le avem la indemana si sa terminam repede briosele. Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp se fierb acestea ungem formele de briose cu ulei, apoi le tapetam cu pesmet (in strat generos pe fundul formei). Cand pastele sunt fierte le scurgem, apoi punem un strat in forme, acoperind peretii si fundul. Punem un rand de cubulete mici de sunca, mozzarella si cuburi foarte mici dintr-o rosie cherry. Acoperim cu un rand de paste, asezam iar un strat de mozzarella si un strat final de paste. Batem un ou cu smantana, sare si piper si turnam cate o lingura (sau mai mult) peste fiecare compozitie de paste din forme. Pe fiecare briosa de paste asezam cate o jumatate de rosie cherry. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute, sau pana se topeste mozzarella ce va lipi pastele intre ele si se coace oul batut cu smantana.



Le scoatem si servim imediat, dar sunt la fel de bune si reci.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din paste cu sunca si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Caltone cu branza si spanac

Caltone cu branza si spanac

Se face aluatul - in oala mixerului pun faina drojdia si zaharul (eu am folosit drojdie uscata de

5 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Paste si pizza
Penne cu sos de rosii si capere

Penne cu sos de rosii si capere

Rosiile proaspete se oparesc timp de cateva secunde in apa fierbinte, dupa care se decojesc si se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 22 februarie 2015

    Zece bucati sunt numai suficientr pentru mine ..

  • Fara foto

    adina (Bucatar) , 06 iunie 2014

    INCREDIBIL DE INVENTIVA

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 g paste
  • 100 g mozzarella
  • 20 g sunca
  • 4 rosii cherry
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura pesmet
  • frunze de busuioc pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

41 voturi    19 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

Zece bucati sunt numai suficientr pentru mine ..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
spaghete cu ciuperci