autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Aperitive, Paste si pizza

Briose din paste cu sunca si rosii

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
150 g paste, 100 g mozzarella, 20 g sunca, 4 rosii cherry, 1 ou, 1 lingura smantana, sare, piper, 1 lingura ulei, 1 lingura pesmet, frunze de busuioc pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatim ingredientele astfel incat sa le avem la indemana si sa terminam repede briosele. Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp se fierb acestea ungem formele de briose cu ulei, apoi le tapetam cu pesmet (in strat generos pe fundul formei). Cand pastele sunt fierte le scurgem, apoi punem un strat in forme, acoperind peretii si fundul. Punem un rand de cubulete mici de sunca, mozzarella si cuburi foarte mici dintr-o rosie cherry. Acoperim cu un rand de paste, asezam iar un strat de mozzarella si un strat final de paste. Batem un ou cu smantana, sare si piper si turnam cate o lingura (sau mai mult) peste fiecare compozitie de paste din forme. Pe fiecare briosa de paste asezam cate o jumatate de rosie cherry. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute, sau pana se topeste mozzarella ce va lipi pastele intre ele si se coace oul batut cu smantana.



Le scoatem si servim imediat, dar sunt la fel de bune si reci.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din paste cu sunca si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
Paste cu ragu

Paste cu ragu

Se taie ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu o lingura

12 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 22 februarie 2015

    Zece bucati sunt numai suficientr pentru mine ..

  • Fara foto

    adina (Bucatar) , 06 iunie 2014

    INCREDIBIL DE INVENTIVA

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 g paste
  • 100 g mozzarella
  • 20 g sunca
  • 4 rosii cherry
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura pesmet
  • frunze de busuioc pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

39 voturi    19 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

Zece bucati sunt numai suficientr pentru mine ..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Salata de vinete cu oua si masline