autor:

Maria Markov

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Briose dulci din foieta

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2012

Ingrediente
400gr faina, 200gr unt la temperatura camerei, 100ml apa rece, 2 galbenusuri de ou, un praf de sare, dulceata/gem (de care vreti voi - eu am folosit dulceata de cirese facuta in casa), amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 3 min

4 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat cbulete, praful de sare si apa rece si se framanta circa 5 min sa se incorporeze toate ingredientele. Acest aluat trebuie lasat la rece cel putin 2-3 ore (se poate face si cu o seara inainte).
Se scoate aluatul de la rece si se intinde intr-o foaie (procedura trebuie sa fie cat mai rapida, caci altfel se moaie prea tare aluatul). Cu un pahar am decupat cercuri pe care le-am asezat in tava de briose, am presarat amidon, am pus dulceata si am facut capac din alte cercuri, presand marginile cu degetele, sa se lipeasca.
Am intepat din loc in loc cu furculita si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dulci din foieta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu unt

Gogosi pufoase cu unt

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul

5 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Galatopita reinventata

Galatopita reinventata

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris; cand incepe sa se

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2012

    Imi cer scuze, la "Timpul de preparare" este 1 ora si 30 de minute, aproximativ, plus timpul de pastrare a aluatului la frigider :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 3 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400gr faina
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 100ml apa rece
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • dulceata/gem (de care vreti voi - eu am folosit dulceata de cirese facuta in casa)
  • amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Imi cer scuze, la "Timpul de preparare" este 1 ora si 30 de minute, aproximativ, plus timpul de pastrare a aluatului la frigider :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Macaroane cu nuca