autor:

Maria Markov

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Briose dulci din foieta

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2012

Ingrediente
400gr faina, 200gr unt la temperatura camerei, 100ml apa rece, 2 galbenusuri de ou, un praf de sare, dulceata/gem (de care vreti voi - eu am folosit dulceata de cirese facuta in casa), amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 3 min

4 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat cbulete, praful de sare si apa rece si se framanta circa 5 min sa se incorporeze toate ingredientele. Acest aluat trebuie lasat la rece cel putin 2-3 ore (se poate face si cu o seara inainte).
Se scoate aluatul de la rece si se intinde intr-o foaie (procedura trebuie sa fie cat mai rapida, caci altfel se moaie prea tare aluatul). Cu un pahar am decupat cercuri pe care le-am asezat in tava de briose, am presarat amidon, am pus dulceata si am facut capac din alte cercuri, presand marginile cu degetele, sa se lipeasca.
Am intepat din loc in loc cu furculita si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dulci din foieta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Chec cu mirodenii(specific arab)

Chec cu mirodenii(specific arab)

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,cacaua,zaharul,nucile,sarea,nucsoara,scortisoara, cuisoarele);bicarbonatul

10 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2012

    Imi cer scuze, la "Timpul de preparare" este 1 ora si 30 de minute, aproximativ, plus timpul de pastrare a aluatului la frigider :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 3 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400gr faina
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 100ml apa rece
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • dulceata/gem (de care vreti voi - eu am folosit dulceata de cirese facuta in casa)
  • amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Imi cer scuze, la "Timpul de preparare" este 1 ora si 30 de minute, aproximativ, plus timpul de pastrare a aluatului la frigider :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mix de ceteale