autor:

Maria Markov

» » Aluaturi si Foietaje

Briose sarate din foietaj

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2012

Ingrediente
Aluat:, 400gr faina, 200gr unt la temperatura camerei, 2 galbenusuri, 100 ml apa rece, un praf sare, Umplutura:, 250 gr ciuperci Champignon mici, 1 vanata mica curatata da capete (nu si de coaja), 1 legatura ceapa cerde, 1 ardei rosu, 100gr mazare verde boabe, 300 gr sunca, cascaval ras, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

ALUATUL:
Se cerne faina impreuna cu praful de sare, se adauga galbenusurile, untul taiat cuburi si apa. Se framanta bine aluatul, se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o ora.
UMPLUTURA
Se soteaza ceapa taiata rondele, ciupercile feliate, vanata taiata cuburi, ardeiul maruntit, si mazarea.
Cand sunt bine patrunse, se adauga sunca cubulete si se mai lasa pe foc 5 min, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa 1 ora scoatem aluatul, si , ca sa fie mai usor de manevrat, il impartim in doua, din fiecare parte intinzand cate o foaie.
Se tapeteaza cu unt (eu nu am tapetat-o, si a fost in regula) o tava cu forme pentru briose.
Cu o cana cu gura mai larga se decupeaza cercuri cu care acoperim fundul si peretii fiecarei deschizaturi pentru briose a tavii, punem din umplutura, presaram cascaval, iar cu o cana cu deschizatura mai mica, decupam cercuri pe care le folosim ca si capac deasupra umpluturii.
Cu degetele unim "capacul" cu foietajul de pe pereti, impungem cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 190grade/200grade pentru 30 min.
Sunt niste aperitive delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose sarate din foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia

Paine Foccacia

Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam

10 voturi    4 comentarii
30h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    minunate...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

    Delicioase, sanatoase si aspectoase ! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2012

    O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml apa rece
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 250 gr ciuperci Champignon mici
  • 1 vanata mica curatata da capete (nu si de coaja)
  • 1 legatura ceapa cerde
  • 1 ardei rosu
  • 100gr mazare verde boabe
  • 300 gr sunca
  • cascaval ras
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

minunate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Blat de pizza ft simplu