Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm gălbenuşurile, smântâna şi untura şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în şase părţi egale. Din fiecare porţie astfel formată se întinde o foaie care se unge cu unt topit, apoi se rulează şi se lasă la frigider 24 de ore. În ziua preparării broscuţelor se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul şi se bat din nou până obţinem o bezea. Se ia fiecare rulou în parte, se taie în 25-26 părţi. Fiecare parte se întinde în formă de dreptunghi pe care se pune o lingură de bezea şi un sfert de nucă. Se rulează, se strânge la capete, asemenea unor bomboane. Se coc broscuţele aproximativ 10 minute.
Gasiti si alte retete dulci pe blogul Bucataria lui Dodo.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii