Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm gălbenuşurile, smântâna şi untura şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în şase părţi egale. Din fiecare porţie astfel formată se întinde o foaie care se unge cu unt topit, apoi se rulează şi se lasă la frigider 24 de ore. În ziua preparării broscuţelor se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul şi se bat din nou până obţinem o bezea. Se ia fiecare rulou în parte, se taie în 25-26 părţi. Fiecare parte se întinde în formă de dreptunghi pe care se pune o lingură de bezea şi un sfert de nucă. Se rulează, se strânge la capete, asemenea unor bomboane. Se coc broscuţele aproximativ 10 minute.
Gasiti si alte retete dulci pe blogul Bucataria lui Dodo.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii