Brownies cu pere in sos de vin

Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Brownies cu pere in sos de vin

Ingrediente

  • Brownies:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • Pere fierte :
  • 5 pere
  • 300 ml vin
  • 150 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Sos de vin:
  • 500 ml vin in care au fiert perele
  • 25 gr amidon

Mod de preparare

Brownies:

Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc. Nu se lasa prea mult, doar sa se lasa sa se topeasca. Cand s-a mai racorit, se adauga ouale si se amesteca bine.

Faina, cacaua, zaharul si praful de copt se amesteca intr-un bol. Se adauga si ciocolata topita impreuna cu ouale.

Compozitia se pune intr-o tava de 20/20 si se da la cuptor la 180 grade C, pentru 25 min.

Perele se curata de cotor si de coaja. Punem perele intr-un vas si peste ele punem vinul, apa, zaharul si vanilia. Se fierb perele pana se inmoaie. Se scot cu grija si se lasa sa se scurga.

In lichidul ramas (500 ml) se pune amidonul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa .Sosul obtinut este transparent.

In farfuria de servit, vom pune sos, o portie de brownies, iar deasupra vom aseza o para fiarta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta