Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec de circa 20-25 cm lungime, tapetata cu hartie de copt.
Se topeste la foc mic intr-o craticioara intinsa ciocolata si untul, se trage de pe foc si se adauga cacaoa, vanilia si zaharul si se amesteca pana se combina toate.
Se adauga cate un ou pe rand si cate putin din migdalele macinate amestecand continuu pana se pun toate ouale.
Se toarna in forma si se coace 25-30 de minute sau pana se intareste suprafata si este ferma la apasare. Se lasa in forma cel putin o ora sa se raceasca complet si apoi se scoate si se taie felii. Se poate pastra la temperatura camerei intr-o cutie de alimente pana la 5 zile. Pofta buna!
Sursa http://www.goodhousekeeping.co.uk/food/recipes/flourless-brownies
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu