Ingrediente
Ingrediente pentru 2 persoane:, - 5-6 rosii mari, zemoase si neaparat de casa, - 4 felii de feta (Danish White), - 8-10 felii de franzela, - 5-6 catei de usturoi, - 2 linguri ulei de masline, - 2 lingurite busuioc uscat sau 2 fire proaspete, - sare si piper dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Spalati rosiile cu generozitate, si le taiati in cubulete mici-mici. Pe urma, curatati usturoiul si ... atentie, il taiati marunt marunt, cat mai marunt posibil, dar sub nicio forma nu folositi instrumentul acela care dupa parerea mea este inutil, respectiv presa de usturoi pentru ca e pacat sa stoarceti usturoiul a carei aroma e mult mai intensa si mai gustoasa daca e taiata marunt si folosita integral, pe cand in nimicitorul de usturoi va ramane aproape toata coaja si poate o buna parte din pulpa. Parere mea... Daca va este groaza de mirosul care se va impregna in maini, si care probabil ca va persista cateva zile, puteti folosi cu incredere manusi, nu vor fi incomode ci dimpotriva, utile. Puteti opta si pentru varianta sa o puneti in mojar dupa ce o taiati marunt si asa sa o tocati cu pistilul pentru intensificarea aromei.
Aruncati intr-un bol rosiile si usturoiul taiate, uleiul de masline si 1 sau chiar 2 lingurite de busuioc uscat sau si mai bine, proaspat. Presati sare si piper dupa gust. Urmatorul pas este sa taiati franzela in feliute si sa o puneti la prajit in toaster. Pregatiti intre timp feliile de feta si le asezati in farfurie.
Pana se fac painicile la toaster, asezati masa, turnati vinul in pahare si va ocupati de... decor sau va ganditi ce film veti viziona dupa ce va potoliti pofta de bruschette.
Ungeti feliile de paine cu feta si presarati cu rosii deasupra.
Va avertizez ca zeama pe care o lasa la final este absolut magnifica, nu cumva sa o aruncati ca faceti un mare pacat.
Savurati la maxim!