autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Aperitive

Bruschetta con feta

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru 2 persoane:, - 5-6 rosii mari, zemoase si neaparat de casa, - 4 felii de feta (Danish White), - 8-10 felii de franzela, - 5-6 catei de usturoi, - 2 linguri ulei de masline, - 2 lingurite busuioc uscat sau 2 fire proaspete, - sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti la executarea celui mai bun mic dejun ever. Sau, mai exista si varianta ca dupa o zi lunga si obositoare, sa va delectati pregatind o cina trendy sau daca preferati, romantica, de bruschetta cu feta pe care o asortati perfect cu un pahar de vin rosu. Veti beneficia de o cina chic, sanatoasa si deloc grea. So, go for it! Rasfatati-va la maxim!
Spalati rosiile cu generozitate, si le taiati in cubulete mici-mici. Pe urma, curatati usturoiul si ... atentie, il taiati marunt marunt, cat mai marunt posibil, dar sub nicio forma nu folositi instrumentul acela care dupa parerea mea este inutil, respectiv presa de usturoi pentru ca e pacat sa stoarceti usturoiul a carei aroma e mult mai intensa si mai gustoasa daca e taiata marunt si folosita integral, pe cand in nimicitorul de usturoi va ramane aproape toata coaja si poate o buna parte din pulpa. Parere mea... Daca va este groaza de mirosul care se va impregna in maini, si care probabil ca va persista cateva zile, puteti folosi cu incredere manusi, nu vor fi incomode ci dimpotriva, utile. Puteti opta si pentru varianta sa o puneti in mojar dupa ce o taiati marunt si asa sa o tocati cu pistilul pentru intensificarea aromei.
Aruncati intr-un bol rosiile si usturoiul taiate, uleiul de masline si 1 sau chiar 2 lingurite de busuioc uscat sau si mai bine, proaspat. Presati sare si piper dupa gust. Urmatorul pas este sa taiati franzela in feliute si sa o puneti la prajit in toaster. Pregatiti intre timp feliile de feta si le asezati in farfurie.
Pana se fac painicile la toaster, asezati masa, turnati vinul in pahare si va ocupati de... decor sau va ganditi ce film veti viziona dupa ce va potoliti pofta de bruschette.
Ungeti feliile de paine cu feta si presarati cu rosii deasupra.
Va avertizez ca zeama pe care o lasa la final este absolut magnifica, nu cumva sa o aruncati ca faceti un mare pacat.
Savurati la maxim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetta con feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Kurkute tamam

Kurkute tamam

O reteta foarte simpla si foarte gustoasa care cu siguranta toti o vor adora , in special cei mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins

18 voturi    9 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • - 5-6 rosii mari
  • zemoase si neaparat de casa
  • - 4 felii de feta (Danish White)
  • - 8-10 felii de franzela
  • - 5-6 catei de usturoi
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 2 lingurite busuioc uscat sau 2 fire proaspete
  • - sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Suc de portocale cu goji

Suc de portocale cu goji

Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si

16 voturi    3 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de rosii,prajite