autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Buche de Noel

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Ingrediente
pentru blat, 250 gr faina, 2 linguri cu varf de cacao, 250 gr zahar, 6 oua, un plic de zahar vanilat, un praf de sare, , pentru crema:, 3 oua, 250 gr zahar, 4 linguri de cacao, 200 gr unt, 5 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua compozitii alternand cu faina in ploaie, cernuta anterior. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata bine cu unt si predati totul cuptorului incins bine, reducand focul la mediu-potrivit. Lasati la copt cam 25-30 minute, dar cel mai bine e sa treca testul scobitorii :P. cand e gata copt, lasati-l putin la racorit in tava dupa care il scoateti pe un prosop curat si umed si il rulati stans. il lasati asa pana se raceste complet.
Pentru a face crema trebuie sa frecati ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Aveti grija ca bulbucii de apa fierbinte sa nu atinga fundul oalei in care faceti crema, amestecati continuu si acveti grija sa nu fiarba... Cand e ingrosata bine trageti de pe foc si adaugati untul taiat cubulete si omogenizati energic si bine. Dati la rece.
Cand blatul si crema sunt reci treceti la asamblarea prajituricii. Desfaceti blatul si umpleti-l cu 3/4 din crema dupa care il rulati inapoi.
Taiati apoi o bucata din rulada, cu o taietura oblica, si puneti-o alaturi de rulada mare, ca si cum ati forma o creanga. Asa ati facut o buturuga delicioasa.
Cu restul de crema imbracati total buturuga de rulada si cu ajutorul unei furculite trasati niste dungi care vor incerca sa sugereze scoarta unui copac.
E o prajitura dulce, ciocolatoasa, aromata , frumoasa, savuroasa si mai ales... de sarbatoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade. Untul moale il batem cu

1 vot    0 comentarii
20 min
Prajituri
Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor

Mixati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut. Adaugati

20 voturi    21 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2014

    Unde vezi tu minunatia asta...tu chiar nu stii sa gatesti...nu vezi ca-i turtit ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Un deliciu...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Ce minunatie!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      O minunatie de desert!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2012

      Inca o prajitura preferata din copilarie!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • pentru blat
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • 5 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Lucica (Chef de cuisine)

Unde vezi tu minunatia asta...tu chiar nu stii sa gatesti...nu vezi ca-i turtit ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si ciocolata alba