autor:

Piri Piri e Canela

» » Budinci

Budincã de Caramel ( Pudim Flã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 august 2010

Ingrediente
100 gr. zahãr, 1 lingurã de fãinã, 6 ouã, 500 ml. lapte, caramel lichid din comert, bomboane pt. decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

1)Amestecã zahãrul cu fãina si ouãle.
2)Fierbe laptele, si pune putin câte putin peste amestecul de ouã.
3)Pune in formã(e) caramel (se poate face si acasã) si toarnã budinca.
4)Se pune budinca intr-o tavã cu apã (Bain-Marie)si se lasã la copt cca. 30 min. la 190ºC.
Eu l-am lãsat sã se rãceascã complet si l-am dat la rece.
A doua zi l-am rãsturnat, se poate servi cu friscã :)
Nu am reusit sã mai fac pozã la felia de budincã, familia nu a avut rãbdare...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincã de Caramel ( Pudim Flã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Crema dubla

Crema dubla

Mmmmm!!..ciocolata, vanilie şi fructe…Ce combinaţie mai bună ți-ai putea dori? Spălăm

0 voturi    0 comentarii
25 min
Budinci
Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
35 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raluca Raluk , 21 mai 2014

    asta nu e crema de zahar ars? ;)

  • Fara foto

    Lehretter Flori , 21 mai 2014

    care este cantitatea de caramel?

  • Fara foto

    Elena , 21 mai 2014

    En un fel de crema de zahar ars!

    • Fara foto

      Sanda Morar , 13 octombrie 2013

      fff bun

    • Fara foto

      Ramona Alina , 11 octombrie 2013

      Ionela, fierbi laptele întâi; budincã caramel va iesi produsul final :)

    • Fara foto

      Marinela Stampler , 10 octombrie 2013

      arata foarte bine trebe sa incerc sa fac

    • Fara foto

      Ionela Padurariu , 10 octombrie 2013

      fierbem laptele si dupa ce lam fiert punem compozita peste lapte? da caramelu cand se pune?

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      deliciu culinar !!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Arata foarte bine!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      Foarte gustos si aspectuos!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Super !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      Vã multumesc :) Sunt mai multe variante a cremei de zahãr ars, când am sã fac am sã postez. Camelia, ai dreptate...caramelul fãcut in casã e mai bun,luna asta mi-au venit socrii si sora din România, am fost tot pe fugã, si am cumpãrat caramelul...merçi oricum :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      Reteta asta,cred ca e varianta portugheza a cremei de zahar ars. F.bun.Si f.racoros. Si eu ii spun tot crema de zahar ars(ca si Silvia). Eu,nu pun faina.Voi incerca si cu faina;caramelul,il fac intotdeauna in casa.Dar,daca nu am,pun,doar zahar ars.Merge si asa. Asta e reteta,unde am scris,cum fac caramelul: http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/chec-din-albusuri-cu-glazura-de-caramel-1.html

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      foete forte bun si racoritor

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Minunata,noi ii spunem crema de zahar ars.*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Arata super......cred ca si foarte buna....

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      cred ca a fost tare buna

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Arata nemaipomenit!vai,ce pofta mi-ai facut!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Delicios !*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Arata extraordinar!sigur si gustul e pe masura,felicitari!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 100 gr. zahãr
  • 1 lingurã de fãinã
  • 6 ouã
  • 500 ml. lapte
  • caramel lichid din comert
  • bomboane pt. decor

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Elena

En un fel de crema de zahar ars!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de paste cu fructe