Budincă de nuci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g. făină
  • 1 ceaşcă de apă
  • 1 l. lapte
  • 125 g. zahăr
  • 50 g. unt
  • 250 g. nuci tocate
  • 50 g. biscuiţi sfărmaţi
  • 2 ouă
  • coaja de la o lămâie.

Mod de preparare

Amestecaţi făina cu ceaşca de apă apoi turnaţi-o încet peste laptele clocotit. Lăsaţi pe foc domol 20 de minute. Adăugaţi zahărul, untul şi coaja de lămâie. Amestecaţi şi lăsaţi vasul la rece. Când compoziţia este abia călduţă, adăugaţi nucile, biscuiţii, 2 gălbenuşuri şi 2 albuşuri bătute spumă. Turnaţi compoziţia într-o formă unsă şi coaceţi o oră la cuptor (potrivit de cald).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise