Budinca de biscuiti

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa
Budinca de biscuiti

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti populari
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • esente rom si/sau vanilie
  • 1 sau 2 pliculete zahar vanilat(dupa gust)
  • 3 bucati rahat alimentar
  • dulceata de cirese

Mod de preparare

Se pun biscuitii intr-un vas mai maricel, se toarna laptele si se lasa un pic la inmuiat, iar dupa ce se inmoaie, se farama bine de tot.

Ouale se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de 5 minute (se formeaza o spuma mai consistenta). Dupa ce s-a format spuma, se toarna peste biscuitii faramati, se amesteca bine, apoi se pun esentele si zaharul vanilat, se amesteca si se adauga in tava de copt unsa cu ulei si un pic de faina. Dupa asta, se pune rahatul taiat cubulete sau felii si se orneaza cu dulceata de cirese.

Se baga la cuptor (incins prealabil la 150 grade) la foc mic, se verifica cu scobitoarea pana cand aceasta iese curata din aluat

Se orneaza deasupra cu zahar pudra

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure