Brânza de vaci, fără zer, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul, smântâna, sarea, untul încălzit şi coaja de lămâie. Se adaugă făina şi stafidele şi se amestecă bine, apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi albuşurile bătute spumă. Ungem o formă de budincă , sau un vas termorezistent, cu unt şi tapetăm cu pesmet. Punem compoziţia în vas şi dăm la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm până se rumeneşte frumos deasupra. Se servete cu sos de vanilie.
Sosul de vanilie:
Se pune la fiert laptele cu vanilia; când începe să fiarbă se acoperă şi se ia de pe foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă laptele treptat, amestecând. Fără să înceteze amestecarea, se pune din nou la foc până începe să se îngroaşe sosul şi se dea un clocot. Se ia de pe foci se amestecă până se răceşte. Se pune în sosieră şi se serveşte la budinci şi la alte preparate.
Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii