autor:

mariana scarlat

» » Budinci

Budinca cu branza de vaci

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
750g brânză de vaci, 100g unt, 2 linguri smântână, 1 lingură făină, 3 linguri de zahăr, 100g stafide, 4 ouă, coaja rasă de la o lămâie, un praf de sare, unt şi pesmet pentru formă, , sos de vanilie, 2 pahare de lapte, 2 gălbenuşuri, 100g zahăr, 1 lingură făină, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Brânza de vaci, fără zer, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul, smântâna, sarea, untul încălzit şi coaja de lămâie. Se adaugă făina şi stafidele şi se amestecă bine, apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi albuşurile bătute spumă. Ungem o formă de budincă , sau un vas termorezistent, cu unt şi tapetăm cu pesmet. Punem compoziţia în vas şi dăm la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm până se rumeneşte frumos deasupra. Se servete cu sos de vanilie.
Sosul de vanilie:
Se pune la fiert laptele cu vanilia; când începe să fiarbă se acoperă şi se ia de pe foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă laptele treptat, amestecând. Fără să înceteze amestecarea, se pune din nou la foc până începe să se îngroaşe sosul şi se dea un clocot. Se ia de pe foci se amestecă până se răceşte. Se pune în sosieră şi se serveşte la budinci şi la alte preparate.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca cu branza de vaci

Budinca cu branza de vaci

Branza de vaci se amesteca cu 6 oua si zaharul. Orezul se fierbe separat, apoi se adauga peste

9 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii

4 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Sunt sigură că şi voi pregătiţi bucate la fel de bune!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Buna tare si asta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Mmm ce bunatate!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 750g brânză de vaci
  • 100g unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 100g stafide
  • 4 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare
  • unt şi pesmet pentru formă
  • sos de vanilie
  • 2 pahare de lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Sunt sigură că şi voi pregătiţi bucate la fel de bune!

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Cataif - varianta mea