Budinca cu branza de vaci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g brânză de vaci
  • 100g unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 100g stafide
  • 4 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare
  • unt şi pesmet pentru formă
  • sos de vanilie
  • 2 pahare de lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare

Brânza de vaci, fără zer, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul, smântâna, sarea, untul încălzit şi coaja de lămâie. Se adaugă făina şi stafidele şi se amestecă bine, apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi albuşurile bătute spumă. Ungem o formă de budincă , sau un vas termorezistent, cu unt şi tapetăm cu pesmet. Punem compoziţia în vas şi dăm la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm până se rumeneşte frumos deasupra. Se servete cu sos de vanilie.

Sosul de vanilie:

Se pune la fiert laptele cu vanilia; când începe să fiarbă se acoperă şi se ia de pe foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă laptele treptat, amestecând. Fără să înceteze amestecarea, se pune din nou la foc până începe să se îngroaşe sosul şi se dea un clocot. Se ia de pe foci se amestecă până se răceşte. Se pune în sosieră şi se serveşte la budinci şi la alte preparate.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise