autor:

Truedelights

» » Budinci

Budinca de gris

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
600 ml lapte, 100 g zahar, gris, 3 oua, 150 g unt, esenta de rom, 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata., stafide, 2 bucati cu rahat taiat mic, 8 biscuiti

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

24 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.
La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .
Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte.
Peste biscuiti turnam compozitia de gris.
Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.

O vom servi rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

14 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze

13 voturi    15 comentarii
30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 01 iunie 2014

    Foarte gustoasa! Felicitari!

  • Fara foto

    truedelights.ro , 02 februarie 2014

    In cei 600 ml de lapte se adauga 8-9-10 linguri de gris sau mai mult. Grisul, in functie de consistenta sa: mai granulat sau mai fin, poate absorbi mai putin sau mai mult lapte. De aceea nu este trecuta cantitatea la ingrediente.

  • Fara foto

    Izabela Stanculescu , 01 februarie 2014

    care este cantitatea de gris care se foloseste?

    • Fara foto

      Rodica Constantin , 30 ianuarie 2014

      Foarte apetisanta! Trebuie sa fie foarte buna.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      ce prezentare deosebita !!!!!!!!!!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Multumesc mult fetelor! E o reteta tare simpla si delicioasa! :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte frumos arata!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Arata foarte bine si cred ca e delicioasa!

    • Fara foto

      Adriana B , 11 iunie 2010

      Arata delicios! Am salvat-o si abia astept sa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

24 voturi

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • gris
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
  • stafide
  • 2 bucati cu rahat taiat mic
  • 8 biscuiti

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de clatite cu ciuperci si curcan