Budinca de gris

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Budinca de gris

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • gris
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
  • stafide
  • 2 bucati cu rahat taiat mic
  • 8 biscuiti

Mod de preparare

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa.

Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.

La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .

Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte.

Peste biscuiti turnam compozitia de gris.

Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.

O vom servi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise