Budinca de gris

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Budinca de gris

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • gris
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
  • stafide
  • 2 bucati cu rahat taiat mic
  • 8 biscuiti

Mod de preparare

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa.

Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.

La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .

Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte.

Peste biscuiti turnam compozitia de gris.

Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.

O vom servi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor