Se pun perlele de tapioca intr-o sita si se spala sub jet de apa rece. De aici aveti 2 optiuni: fie le lasati la inmuiat in apa pentru 30 – 60 de minute apoi le fierbeti in apa data in clocot in prealabil, fie le puneti direct la fiert in apa, la foc mediu.
In timpul fierberii (in functie de cum alegeti sa le pregatiti, timpul de fierbere va varia intre 30 – 45 minute aproximativ) va fi necesar sa amestecati foarte usor cu o lingura de lemn deoarece perlele se pot sparge (amestecarea este necesara datorita faptului ca apa in care perlele fierb se va ingrosa treptat iar perlele vor tinde sa se lipeasca de fundul oalei).
Cand perlele devin transparente le puteti gusta sa verificati daca sunt aproape fierte.
Se pune laptele de soia la fiert si se adauga zaharul.
Se strecoara apa in care au fiert perlele, se dau prin jet de apa, se scurg si se pun in lapte pentru a fierbe inca 15 minute.
Dupa cele 15 minute se lasa la racit apoi se transfera in pahare/ boluri.
Se decoreaza cu fructe (am folosit mango si rodie) si frunzulite de menta proaspata

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii