autor:

Florina

» » Spume si creme dulci

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
1 litru lapte, , 5 oua, , 200 g zahar, , 2 pliculete zahar vanilinat, , 3-4 linguri faina.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si albusurile se bat spuma tare, incorporand restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe, se da focul mic si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgarii in lapte. Se fierb 2 minute pe o parte, se intorc si se lasa inca 2 minute. Se scot cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici. Cand am terminat albusul, laptele se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute. Intre timp amestecam galbenusurile cu 3-4 linguri de faina si 1 zahar vanilat. Cand laptele s-a racit putin, turnam putin in galbenusuri sa aiba aceasi temperatura cu laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam galbenusurile amestecand bine. Se tine pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn - cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e OK sau se mai lasa maximum 2 minute. Crema fierbinte se toarna in bolul (bolurile) cu bulgari de albus si se pune la rece. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Este un dulce foarte simplu si rapid:) De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din

11 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    ce bun este!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Chiar mi-e pofta,pacat ca am intrat in post!!!

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    a iesit foarte bun,am facut duminica......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Delicios

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Nu am facut cam de mult lapte de pasare si mi s-a facut pofta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3-4 linguri faina.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Pizza Capriciosa Florina

Pizza Capriciosa Florina

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bun este!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de fructe