Reteta postata pe: 28 septembrie 2009
Ingrediente
•5 albusuri, •250 gr zahar pudra, •100 gr cornflakes, •100 gr ciocolata, taiata bucatele
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.
2. Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistent.Se inglobeaza cornflakes si ciocolata.Se pun in tava linguri pline de amestec, Se aseaza bulgarii la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 1 ora.Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari crocanti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si
12 voturi
15 comentarii
3h
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul
1 vot
1 comentariu
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Dachman Laura (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Ciocolata se topeste putin dar nu curge in tava :)
serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009
Intrebarea este : bucatelele de ciocolata nu se topesc in masa de albus la caldura din cuptor? Si nu incepe sa curga prin tava?
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
O reteta buna de facut atunci cand iti raman albusuri pentru ca ai folosit galbenusurile la alte prajituri sau mancaruri. Gustoasa!
mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Deliciosi......
IONELA (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Ce deliciu usor si ieftin!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Cred ca este un deliciu. Am salvat, voi incerca sa fac si eu.