autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Ingrediente
•5 albusuri, •250 gr zahar pudra, •100 gr cornflakes, •100 gr ciocolata, taiata bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.
2. Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistent.Se inglobeaza cornflakes si ciocolata.Se pun in tava linguri pline de amestec, Se aseaza bulgarii la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 1 ora.Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari crocanti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Briose cu visine si glazura roz

Briose cu visine si glazura roz

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Deliciu cu zmeura

Deliciu cu zmeura

Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita si se amesteca cu zaharul

0 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    ingenioase si atragatoare pentru copiii mofturosi!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    In genul tau eu fac bezele dar bat bine albusele cu zahar si adaug putin suc de lamaie si bucatele de nuci prajite. Dar trebuie sa stea mult in cuptor ca sa se usuce.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Ciocolata se topeste putin dar nu curge in tava :)

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Intrebarea este : bucatelele de ciocolata nu se topesc in masa de albus la caldura din cuptor? Si nu incepe sa curga prin tava?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      O reteta buna de facut atunci cand iti raman albusuri pentru ca ai folosit galbenusurile la alte prajituri sau mancaruri. Gustoasa!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Deliciosi......

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce deliciu usor si ieftin!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Cred ca este un deliciu. Am salvat, voi incerca sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • •5 albusuri
  • •250 gr zahar pudra
  • •100 gr cornflakes
  • •100 gr ciocolata
  • taiata bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

ingenioase si atragatoare pentru copiii mofturosi!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Doce da Casa (Desertul Casei)