autor:

Fara foto

» » Sosuri

Bulion de peste

Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
1 kg bucati de peste alb (fara oase, fara cap si branhii), spalate, 1 praz mic, numai partea alba, curatat si taiat subtire, 2 tije de telina, curatate si taiate subtiri, 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata felii subtiri, 1 lamaie mica, taiata felii subtiri, 1 fir de marar, 1 fir de patrunjel, 12 boabe de piper negru, 1 foaie de dafin, 300 ml vin alb sec, 1.5 litri apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare de inox sau emailata si se fierb incet , pana dau in clocot.
2. Cand incep sa fiarba , se face focul mic si se ia spuma. Se acopera partial si se fierb la foc mic 30 minute.
3. Se strecoara, apoi se foloseste imediat sau se acopera si se lasa la racit 2-3 ore. Se poate tine o zi la frigider , sau se congeleaza in recipiente etanse carora li se pune eticheta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Bors de peste cu bulion

Bors de peste cu bulion

Bucatile de peste se curata si se spala bine. Zarzavatul se spala si se dau pe razatoarea mare mai

10 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Sos rapid de usturoi Doina

Sos rapid de usturoi Doina

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie

59 voturi    17 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg bucati de peste alb (fara oase
  • fara cap si branhii)
  • spalate
  • 1 praz mic
  • numai partea alba
  • curatat si taiat subtire
  • 2 tije de telina
  • curatate si taiate subtiri
  • 1 ceapa mijlocie
  • curatata si taiata felii subtiri
  • 1 lamaie mica
  • taiata felii subtiri
  • 1 fir de marar
  • 1 fir de patrunjel
  • 12 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 300 ml vin alb sec
  • 1.5 litri apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Curry cu piept de curcan si legume