autor:

Fara foto

» » Sosuri

Bulion de pui

Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia], spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi, spalate, 4.5 litri de apa, 350 g ceapa, curatata si taiata sferturi, 350 g morcovi, curatati si taiati rondele, 1 capatana intreaga de usturoi, 4 tije de telina, curatate si taiate rondele, 1 fir de praz, curatat, taiat felii si spalat, 1 legatura mica de leustean, 1 crenguta de cimbru, 2 foi de dafin, 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano), 3 cuisoare intregi, 20 de boabe de piper negru, 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Dificultate: Medie Timp: 4h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa din care se opresc 150 ml. Se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se face focul mic si se ia spuma.
2. Se adauga toate celelalte ingrediente , se acopera partial si se fierb la foc mic 4 ore , luandu-se mereu spuma.
3. Imediat dupa fierbere se strecoara , se raceste si se pune la frigider


*Bulionul poate fi tinut 3 zile la frigider sau poate fi congelat in recipiente etanse , carora li se pune eticheta. Daca doriti sa faceti bulion de miel, folositi 3 kg din partile slabe ale mielului, taiate in bucati. Pentru bulionul de jambon , se utilizeaza 900 g de sunca din partea de mijloc sau de la incheietura , scoasa de pe os si taiata bucati , iar cantitatile celorlalte se reduc la jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Mujdei cu rosii

Mujdei cu rosii

Se zdrobesc cateii de usturoi si rosia/ardeiul cat mai bine (eu am cam rasolit treaba, dar chiar

3 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri
Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Pentru friptura: Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu

1 vot    0 comentarii
2h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia]
  • spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi
  • spalate
  • 4.5 litri de apa
  • 350 g ceapa
  • curatata si taiata sferturi
  • 350 g morcovi
  • curatati si taiati rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 4 tije de telina
  • curatate si taiate rondele
  • 1 fir de praz
  • curatat
  • taiat felii si spalat
  • 1 legatura mica de leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano)
  • 3 cuisoare intregi
  • 20 de boabe de piper negru
  • 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de visine