autor:

Fara foto

» » Sosuri

Bulion de pui

Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia], spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi, spalate, 4.5 litri de apa, 350 g ceapa, curatata si taiata sferturi, 350 g morcovi, curatati si taiati rondele, 1 capatana intreaga de usturoi, 4 tije de telina, curatate si taiate rondele, 1 fir de praz, curatat, taiat felii si spalat, 1 legatura mica de leustean, 1 crenguta de cimbru, 2 foi de dafin, 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano), 3 cuisoare intregi, 20 de boabe de piper negru, 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Dificultate: Medie Timp: 4h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa din care se opresc 150 ml. Se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se face focul mic si se ia spuma.
2. Se adauga toate celelalte ingrediente , se acopera partial si se fierb la foc mic 4 ore , luandu-se mereu spuma.
3. Imediat dupa fierbere se strecoara , se raceste si se pune la frigider


*Bulionul poate fi tinut 3 zile la frigider sau poate fi congelat in recipiente etanse , carora li se pune eticheta. Daca doriti sa faceti bulion de miel, folositi 3 kg din partile slabe ale mielului, taiate in bucati. Pentru bulionul de jambon , se utilizeaza 900 g de sunca din partea de mijloc sau de la incheietura , scoasa de pe os si taiata bucati , iar cantitatile celorlalte se reduc la jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
CIULAMA DE CIUPERCI

CIULAMA DE CIUPERCI

Se taie ceapa fideluta si se pune la prajit, dupa ce a prins culoare maronie se adauga ciupercile

16 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Chiftele cu sos de rosii

Chiftele cu sos de rosii

Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea

62 voturi    15 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia]
  • spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi
  • spalate
  • 4.5 litri de apa
  • 350 g ceapa
  • curatata si taiata sferturi
  • 350 g morcovi
  • curatati si taiati rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 4 tije de telina
  • curatate si taiate rondele
  • 1 fir de praz
  • curatat
  • taiat felii si spalat
  • 1 legatura mica de leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano)
  • 3 cuisoare intregi
  • 20 de boabe de piper negru
  • 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mujdei 2