autor:

Fara foto

» » Sosuri

Bulion de pui

Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia], spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi, spalate, 4.5 litri de apa, 350 g ceapa, curatata si taiata sferturi, 350 g morcovi, curatati si taiati rondele, 1 capatana intreaga de usturoi, 4 tije de telina, curatate si taiate rondele, 1 fir de praz, curatat, taiat felii si spalat, 1 legatura mica de leustean, 1 crenguta de cimbru, 2 foi de dafin, 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano), 3 cuisoare intregi, 20 de boabe de piper negru, 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Dificultate: Medie Timp: 4h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa din care se opresc 150 ml. Se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se face focul mic si se ia spuma.
2. Se adauga toate celelalte ingrediente , se acopera partial si se fierb la foc mic 4 ore , luandu-se mereu spuma.
3. Imediat dupa fierbere se strecoara , se raceste si se pune la frigider


*Bulionul poate fi tinut 3 zile la frigider sau poate fi congelat in recipiente etanse , carora li se pune eticheta. Daca doriti sa faceti bulion de miel, folositi 3 kg din partile slabe ale mielului, taiate in bucati. Pentru bulionul de jambon , se utilizeaza 900 g de sunca din partea de mijloc sau de la incheietura , scoasa de pe os si taiata bucati , iar cantitatile celorlalte se reduc la jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
MAIONEZA

MAIONEZA

Se fierbe cartoful in putina apa cu sare,apoi se piseaza bine ca pentru piure,se lasa sa se raceasa

12 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia]
  • spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi
  • spalate
  • 4.5 litri de apa
  • 350 g ceapa
  • curatata si taiata sferturi
  • 350 g morcovi
  • curatati si taiati rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 4 tije de telina
  • curatate si taiate rondele
  • 1 fir de praz
  • curatat
  • taiat felii si spalat
  • 1 legatura mica de leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano)
  • 3 cuisoare intregi
  • 20 de boabe de piper negru
  • 2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de rosii cu busuioc