autor:

Fara foto

» » Sosuri

Bulion de vita

Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
3 kg de oase cu maduva taiate bucati, 450 g ceapa intreaga, 3 kg carne - pulpa de vita, taiata cuburi, 5 litri apa, 4 morcovi mari, curatati si taiati rondele, 2 bucati de praz, curatate, spalate si taiate rondele, 1 capatana intreaga de usturoi, 1 crenguta de cimbru, 2 foi de dafin, 4 fire de patrunjel, 20 de boabe de piper negru, 6 boabe enibahar

Dificultate: Ridicata Timp: 7h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge in prealabil cuptorul la 220°C . Se pun bucatile de oase si cepele intr-o tava de friptura si se rumenesc in cuptor 30 de minute.
2. Se muta oasele si cepele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare, se adauga carnea de vita si 4.5 litri de apa si se lasa sa fiarba incet, pana dau in clocot. Se adauga inca 150 ml de apa, se face focul mic si se ia spuma.
3. Intre timp, se scoate grasimea din tava de friptura si se adauga apa ramasa. Se fierbe aceasta compozitie pana da in clocot , amestecand bine , si se mai lasa pe foc timp de 3 minute. Se strecoara printr-o sita in cratita sau oala de supa , apoi se adauga toate celelalte ingrediente, se acopera partial si se fierbe la foc mic 2 ore jumatate. Se ia spuma.
4. Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda , curata, apoi se scot carnea , oasele si legumele. Se acopera vasul cu o panza curata, se lasa la racit 3-4 ore , apoi se pune la frigider peste noapte.
5. Se scoate grasimea solidificata de pe suprafata bulionului si se poate tine pana la 3 zile in frigider sau se muta in recipiente etanse , carora li se pune eticheta si se pun la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu ciuperci delicioaseee

Paste cu ciuperci delicioaseee

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia

8 voturi    4 comentarii
25 min
Sosuri
Gogosari in sos pentru friptura

Gogosari in sos pentru friptura

Gogosari taiati fideluta se oparesc in comozitia facuta din otet, zahar,ulei,sare, pasta de tomate

18 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

7h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de oase cu maduva taiate bucati
  • 450 g ceapa intreaga
  • 3 kg carne - pulpa de vita
  • taiata cuburi
  • 5 litri apa
  • 4 morcovi mari
  • curatati si taiati rondele
  • 2 bucati de praz
  • curatate
  • spalate si taiate rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 4 fire de patrunjel
  • 20 de boabe de piper negru
  • 6 boabe enibahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mujdei de usturoi