autor:

Fara foto

» » Sosuri

Bulion de vita

Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana-Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2012

Ingrediente
3 kg de oase cu maduva taiate bucati, 450 g ceapa intreaga, 3 kg carne - pulpa de vita, taiata cuburi, 5 litri apa, 4 morcovi mari, curatati si taiati rondele, 2 bucati de praz, curatate, spalate si taiate rondele, 1 capatana intreaga de usturoi, 1 crenguta de cimbru, 2 foi de dafin, 4 fire de patrunjel, 20 de boabe de piper negru, 6 boabe enibahar

Dificultate: Ridicata Timp: 7h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se incinge in prealabil cuptorul la 220°C . Se pun bucatile de oase si cepele intr-o tava de friptura si se rumenesc in cuptor 30 de minute.
2. Se muta oasele si cepele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare, se adauga carnea de vita si 4.5 litri de apa si se lasa sa fiarba incet, pana dau in clocot. Se adauga inca 150 ml de apa, se face focul mic si se ia spuma.
3. Intre timp, se scoate grasimea din tava de friptura si se adauga apa ramasa. Se fierbe aceasta compozitie pana da in clocot , amestecand bine , si se mai lasa pe foc timp de 3 minute. Se strecoara printr-o sita in cratita sau oala de supa , apoi se adauga toate celelalte ingrediente, se acopera partial si se fierbe la foc mic 2 ore jumatate. Se ia spuma.
4. Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda , curata, apoi se scot carnea , oasele si legumele. Se acopera vasul cu o panza curata, se lasa la racit 3-4 ore , apoi se pune la frigider peste noapte.
5. Se scoate grasimea solidificata de pe suprafata bulionului si se poate tine pana la 3 zile in frigider sau se muta in recipiente etanse , carora li se pune eticheta si se pun la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii

Sos de rosii

Se spala rosiile si se fac suc, se curata ceapa si se pune la calit. Cand ceapa este calita se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Toping de Ciocolata

Toping de Ciocolata

Se pune intr-o oala mai mica untul, se da la foc mic pana se topeste dupaia se cerne cacao peste

3 voturi    3 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

7h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 kg de oase cu maduva taiate bucati
  • 450 g ceapa intreaga
  • 3 kg carne - pulpa de vita
  • taiata cuburi
  • 5 litri apa
  • 4 morcovi mari
  • curatati si taiati rondele
  • 2 bucati de praz
  • curatate
  • spalate si taiate rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 4 fire de patrunjel
  • 20 de boabe de piper negru
  • 6 boabe enibahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos rapid de usturoi Doina