autor:

Maria Markov

» » Aluaturi si Foietaje

Burek cu varza dule

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2012

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 1,5 - 2 kg varza dulce, sare, piper, pesmet, ulei, apa minerala carbogazoasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Varza se taie fidea si se pune la calit. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand este gata, se ia de pe foc.
Intr-o tava unsa cu ulei se aranjeaza foile si umplutura astfel: se pun cate doua foi unse intre ele cu ulei; a doua foaie se unge si ea cu ulei si se presara pesmet, apoi se pune o parte din umplutura de varza. Se repeta procedeul pana se termina foile si umplutura de varza, cu conditia ca la final, deasupra, sa fie foi de placinta, care se ung cu ulei.
Inainte de a baga tava la cuptorul preincalzit la 190 grade, portionam placinta, apoi turnam apa minerala pana la nivelul placintei si dam la cuptor cam pentru jumate de ora.
E foarte gustoasa si e buna si calda si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu varza dule" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosele fitoase

Gogosele fitoase

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

27 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 - 2 kg varza dulce
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei
  • apa minerala carbogazoasa

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite amorezate, clatite geloase