Burgeri de vita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g pulpa de vita, taiata bucati mari
  • 1/4 cana seminte de in
  • 2 ardei jalapeno murati, tocati
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana boabe de porumb
  • 1/3 cana frunze de coriandru tocate
  • 1/4 cana rosii uscate la soare, in ulei, scurse si tocate mari
  • 1/4 cana mustar de Dijon
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 2 lingurite miere
  • 1 ardei gras verde, taiat cubulete

Mod de preparare

Într-un robot de bucatarie, se toaca fin carnea. Într-o râsnita de condimente sau de cafea, se râsnesc semintele de in pâna sunt macinate fin.

2 Într-un castron, se amesteca bine carnea, semintele de in macinate, ardeii jalapeno, chimionul si sarea. Într-un castronel, se amesteca porumbul, frunzele de coriandru si rosiile uscate la soare.

3 Din amestecul de carne se formeaza patru chiftele. Se face o groapa in centrul fiecarei chiftele si se umple cu amestecul de porumb. Acesta se acopera cu carne.

4 Se incalzeste gratarul in prealabil. Se frig burgerii la 15 cm de flacara, 4 minute pe fiecare parte, ca sa iasa fripti mediu.

5 Între timp, Într-un castronel, se amesteca mustarul, sucul de lamâie verde, otetul si mierea. Se adauga ardeiul rosu. Burgerii se servesc condimentati cu sosul de ardei rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise