Cacik

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete proaspat
  • 1 lingura sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 g smantana
  • 250 g iaurt
  • 1 ceapa
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 1 varf de cutit chimen
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 legatura marar

Mod de preparare

Se curata castravetele, se spala, se scurge bine, se taie mai intai in lung si apoi cubulete, se pune totul intr-un castron Se presara cu sare si se lasa sa se patrunda cel putin 10-15 minute;

Intre timp in alt castron se amesteca bine smantana cu iaurtul, pana se obtine un sos omogen;

Se curata ceapa, se da pe razatoarea mica, se incorporeaza in sos si apoi se adauga usturoiul zdrobit, sarea, piperul, nucsoara, chimenul, mierea si la urma de tot mararul verde tocat\'

Se toarna sosul peste castraveti, se garniseste salata cu putina verdeata si se serveste ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise