Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
zahar, cafea
Dificultate: Medie | Timp: 15 min
Mod de preparare
Intr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele. Cand apa ajunge aproape de fierbere se adauga un strop de zahar (ad libitum) si
cafea din belsug (pana ce lingurita sta dreapta).
La primele semne de clocot se misca ibricul necontenit prin nisip. Dupa simt se hotaraste cand
cafeaua este gata.
Cu narghilea si alte buataturi orientale (baclavale, halvale, rahaturi s.a.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafea la nisip" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Cafele si ceaiuri
Se pune apa la fiert se lasa sa clocoteasca. Se pune cafeaua si se fierbe impreuna cu zahar dupa
6 voturi
4 comentarii
10 min
se toarna 250 ml apa clocotita peste o lingurita de flori si/sau frunze,si se lasa acoperit 10-15
6 voturi
11 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: Andreea Constantina Manciu