Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Calamari  umpluti  cu sos de vin (Lulas recheadas)

Ingrediente

  • 1 kg calamari
  • optonal 100 gr. cârnat*
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 4 cãtei de usturoi
  • 100 gr. miez de pâine
  • sare, piper
  • 2 cepe
  • 1 rosie fãrã pielitã
  • 1 lingurã unt
  • 1 linguritã sofran indian sau caril
  • 3 dl vin alb
  • Pt. garnitura de cartofi piure:
  • 1 kg cartofi albi fierti
  • 1 lingurã unt
  • 2 gãlbenuse
  • 1 dl lapte
  • nucsoarã
  • pãtrunjel

Mod de preparare

Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã.

Cãrnati portughezi: sub nici o formã nu sunt ca cei din România, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.

Pt. umplut îi prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt curãtati. Dacã se cumpãrã proaspeti este de preferintã sã îi cerem curati, scãpãm mai usor :)

1)Pune la prãjit jumãtate din usturoi, cârnat tocat, ulei de mãsline, tentaculele,pâinea tãiatã cubulete si lasã sã se inmoaie câteva minute.

Condimenteazã cu sare si piper si umple calamari.

Prinde cu scobitori.

2)În restul de ulei de mãsline cãleste ceapa cu restul de usturoi tocat.

Adaugã rosia tãiatã bucãti si calamari umpluti.

Condimenteazã cu sare, piper, sofran indian, vin si lasã la fiert la foc mic cca.20 min.

3)Redu cartofi la piure, amestecãi cu untul, gãlbenusele si laptele.

Condimenteazã cu sare, piper si nucsoarã.

Serveste alãturi de calamarii, decoreazã cu pãtrunjel.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise