Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã.
Cãrnati portughezi: sub nici o formã nu sunt ca cei din România, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.
Pt. umplut îi prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt curãtati. Dacã se cumpãrã proaspeti este de preferintã sã îi cerem curati, scãpãm mai usor :)
1)Pune la prãjit jumãtate din usturoi, cârnat tocat, ulei de mãsline, tentaculele,pâinea tãiatã cubulete si lasã sã se inmoaie câteva minute.
Condimenteazã cu sare si piper si umple calamari.
Prinde cu scobitori.
2)În restul de ulei de mãsline cãleste ceapa cu restul de usturoi tocat.
Adaugã rosia tãiatã bucãti si calamari umpluti.
Condimenteazã cu sare, piper, sofran indian, vin si lasã la fiert la foc mic cca.20 min.
3)Redu cartofi la piure, amestecãi cu untul, gãlbenusele si laptele.
Condimenteazã cu sare, piper si nucsoarã.
Serveste alãturi de calamarii, decoreazã cu pãtrunjel.
Poftã bunã!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii