autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu peste

Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Ingrediente
1 kg calamari, optonal 100 gr. cârnat*, 1 dl ulei de mãsline, 4 cãtei de usturoi, 100 gr. miez de pâine, sare, piper, 2 cepe, 1 rosie fãrã pielitã, 1 lingurã unt, 1 linguritã sofran indian sau caril, 3 dl vin alb, Pt. garnitura de cartofi piure:, 1 kg cartofi albi fierti, 1 lingurã unt, 2 gãlbenuse, 1 dl lapte, nucsoarã, pãtrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã.
Cãrnati portughezi: sub nici o formã nu sunt ca cei din România, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.
Pt. umplut îi prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt curãtati. Dacã se cumpãrã proaspeti este de preferintã sã îi cerem curati, scãpãm mai usor :)
1)Pune la prãjit jumãtate din usturoi, cârnat tocat, ulei de mãsline, tentaculele,pâinea tãiatã cubulete si lasã sã se inmoaie câteva minute.
Condimenteazã cu sare si piper si umple calamari.
Prinde cu scobitori.
2)În restul de ulei de mãsline cãleste ceapa cu restul de usturoi tocat.
Adaugã rosia tãiatã bucãti si calamari umpluti.
Condimenteazã cu sare, piper, sofran indian, vin si lasã la fiert la foc mic cca.20 min.
3)Redu cartofi la piure, amestecãi cu untul, gãlbenusele si laptele.
Condimenteazã cu sare, piper si nucsoarã.
Serveste alãturi de calamarii, decoreazã cu pãtrunjel.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

14 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de Pangasius cu cartofi la cuptor

File de Pangasius cu cartofi la cuptor

Bagam la cuptor in tava fileurile,pe care in prealabil le ornam si le motzam cu ce dorim si ne place.Punem

47 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    am sa incerc si eu reteta ta ! imi plac calamarii si asta pare o reteta super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Ador calamari, dar ai tai sunt foarte aromati. Multumim pentru retetele tale deosebite.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Nu e tare bun ci Supertare bun!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Chiar asa,trebuie sa fie tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Waw ! ce bunatate ai gatit aici yumi,yumi.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg calamari
  • optonal 100 gr. cârnat*
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 4 cãtei de usturoi
  • 100 gr. miez de pâine
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 rosie fãrã pielitã
  • 1 lingurã unt
  • 1 linguritã sofran indian sau caril
  • 3 dl vin alb
  • Pt. garnitura de cartofi piure:
  • 1 kg cartofi albi fierti
  • 1 lingurã unt
  • 2 gãlbenuse
  • 1 dl lapte
  • nucsoarã
  • pãtrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

panseluta (Chef de cuisine)

am sa incerc si eu reteta ta ! imi plac calamarii si asta pare o reteta super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Merluciu cu ceapa