autor:

panseluta

» » Mancaruri cu peste

Calamari umpluti

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
-7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime (eu am cumparat congelati si curatati), , -1 kg de ciuperci champignon, , -4 catei de usturoi, -1 ardei rosu taiat cubulete, -1 ardei iute(optional), -aprox 150-200 g mozzarella, -aprox150 g cascaval, -1 legatura mare de patrunjel, -sare,piper, -unt, -ulei ptr prajit, -4-5 rosii mari, - 1 Lg capere, -otet balsamic

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza in unt,pana se evapora toata apa lasata se adauga verdeata si se potriveste de sare si piper.
-mozzarella si cascavalul se taie cubulete si se adauga la ciupercile care s-au racit intretimp.
-calamarii dezghetati se spala bine la exterior si la interior,dupa care se umple cu amestecul de ciuperci si branza si se inchid la capete cu scobitori.In aceasta faza pot fi tinuti la frigider 2-3 zile urmand a praji doar cati mancam la o masa.eu i-am prajit in 2 rate.
-incingem uleiul inr-o tigaie mai mare,tavalim calamarii prin faina si ii punem la prajit,pana capata o culoare frumoasa aurie.Cand ii intoarcem adaugam rosiile taiate felii,caperele,putina saramura de la capere si otetul balsamic.
-asezam totul pe un platou si POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calamari umpluti

Calamari umpluti

Se spala si se curata foarte bine calamari pana devin albi fara pielite.Se pastreaza tentaculele

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
calamari umpluti

calamari umpluti

se curata si spala calamarii , se scoate tentaculele si aripile.intr-o cratita cu ulei se prajeste

19 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    ce deliciu!

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    va multumesc pentru aprecieri ! puteti vota reteta ,daca va placein festivalul blogurilor.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Marisco, ce regal! Nu prea ştiu să-i pregătesc, mulţumesc de idee.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

      Arata foarte bine si cred ca sunt grozavi, calamarii umpluti. Felicitari !*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

      O reteta pe cinste!! felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • -7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime (eu am cumparat congelati si curatati)
  • -1 kg de ciuperci champignon
  • -4 catei de usturoi
  • -1 ardei rosu taiat cubulete
  • -1 ardei iute(optional)
  • -aprox 150-200 g mozzarella
  • -aprox150 g cascaval
  • -1 legatura mare de patrunjel
  • -sare,piper
  • -unt
  • -ulei ptr prajit
  • -4-5 rosii mari
  • - 1 Lg capere
  • -otet balsamic

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de pastrav pane cu cartofi si rondele de ceapa pane