autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Calcan cu fenicul

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 calcan intreg sau o cambula de 2-3 kg, o lingura seminte de fenicul, o linguraa sare, o legatura mica de tulpini de fenicul, 1-3 lamaie, feliate subtiri, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 gradeC Spalati bine calcanul. pe dinauntru si pe dinafars. apoi

stergeti-l usor cu servetul de bucatarie.

Zdrobiti semintele de fenicul si sarea Într-un mojar. Presarati pestele cu pulberea

obtinuta, atit în exterior, cit si în interior. Puneti tulpinile de fenicul pe fundul

unei tavi mari pentru cuptor (în care sa încapa pestele întreg) si asezati deasupra

calcanul. Insirati feliile de lamaie peste toata suprafata pestelui si

stropiti din abundenta cu ulei de masline.

Coaceti În cuptorul Încins timp de 35-40 de minute sau pina când carnea începe

sa se desprinda de pe coloana vertebrala a pestelui. Veti observa ca ies niste sucuri

incredibil de laptoase, pc care le puteti transforma într-un sos usor. natural, adaugând

niste ulei de masline si putina zeama de lamâie, Asezati tava pe masa, lasând

pe toata lumea sa se serveasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura pescareasca

Saramura pescareasca

Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca,

8 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 calcan intreg sau o cambula de 2-3 kg
  • o lingura seminte de fenicul
  • o linguraa sare
  • o legatura mica de tulpini de fenicul
  • 1-3 lamaie
  • feliate subtiri
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)