autor:

» » Mancaruri cu peste

Caracatita la cuptor

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Ingrediente
- o caracatita de aproximativ 1 kg, - 50 ml ulei masline, - o lamaie, - sare, - piper, - rozmarin proaspat, - 5 catei usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Caracatita se curata bine, dupa care se spala cu apa rece si se face cate o crestatura la baza fiecarui tentacul, pentru a-l detensiona. Intr-un vas de Jena se pune caracatita intreaga, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, 2 crengute de rozmarin proaspat, 2 catei de usturoi taiati fin, 20 ml de ulei si 200 ml de apa. Vasul se acopera cu folie pentru a mentine aburii inauntru si a fragezi caracatita. Se da la cuptor la 180 de grade aproximativ o ora si jumatate, timp in care nu se ridica folia de pe vas. La sfarsitul perioadei se ia de pe vas folia si se mai pune la cuptor, pana cand zeama scade. In acest moment se scoate caracatita pe o farfurie si cu foarfeca de bucatarie de portioneaza in bucati mai mici. Se pune din nou in vas, se adauga peste bucatile de caracatita 30 ml ulei de masline, rozmarin, si usturoiul ramas, dupa care se mai da la cuptor pana cand se rumeneste caracatita si capata gust. Se serveste cu cartofi natur cu unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • - o caracatita de aproximativ 1 kg
  • - 50 ml ulei masline
  • - o lamaie
  • - sare
  • - piper
  • - rozmarin proaspat
  • - 5 catei usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

8 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    9 comentarii
20h
Mancaruri cu carne
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Dorada Sambar