Carbonada – un fel de mancare specific regiunii flamande a Belgiei, foloseste un ingredient special - berea. Reteta am primit-o de la o buna prietena, Iulia. Am adaptat reteta bucatariei romanesti. Am mai scos din zahar si am inlocuit turta dulce cu pesmet.
Curatati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama.
Intre timp curatati cepele si taiati-le rondele, curatati morcovul si taiati-l felii. Adaugati ceapa si morcovii peste carne.
Adaugati otetul, foile de dafin, cimbru, sare, piper, berea, zaharul, jumatate de litru de apa si lasati sa fiarba la foc mic 2 ore, pana se inmoaie bine carnea.
Amestecati pesmetul cu faina si desfaceti-le in putina bere sau apa, adaugati-le peste mancare, amestecand incontinuu. Lasati sa fiarba la foc foarte mic inca 20-30 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Dupa ce scade si se leaga bine sosul adaugati peperoni feliat subtire, ghimbirul si tarhonul. Dregeti gustul de sare si piper, dupa preferinta. Mie imi place picanta, asa ca am pus mai mult piper.
Se serveste ca atare, cu mamaliguta, cu diferite garnituri (ciuperci, cartofi, varza de Bruxelles), cu salate (sfecla rosie, varza rosie) si muraturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii