autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Carnati de porc

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
4kg pulpa de porc, 3kg burta de porc, 500g usturoi, 1mana de cimbru uscat, 500g ardei iute rosu(pus la uscat din vara), sare, 500ml vin, intestine de porc

Dificultate: Medie Timp: 3h

28 voturi

Mod de preparare

Carnea se trece prin masina de tocat carne impreuna cu usturoi iar la sfarsit se toaca ardeiii curatati de seminte si se pun separat intr-o farfurie;intr-un vas mare,se amesteca totul,ardei se pune cate putin dupa gust,sare putin mai multa pentru ca altfel riscati sa se strice,apoi se framanta aceasta carne ca si aluatul de cozonac sa se imbibe cu toate aromele,adaugand cate putin vin;cat timp se odihneste carnea,se pregatesc cateva chiftelute,se pun in tigaie,astfel stim daca mai trebuie adaugat ceva.
La masina de tocat se monteaza palnia de umplut carnati si se umplu intestinele pana se termina carnea;se pun carnatii sa se usuce la curenti de aer,apoi se depoziteaza in frigider sau la congelator iar cine are posibilitate,se pastreaza mai bine afumati
Sfatul meu pentru persoanele care doresc sa tina carnati mai mult timp;pe o folie de aluminiu se pun cate 4carnati(pentru o persoana),se infasoara ca un pachetel,apoi intr-o punga din plastic si vor tine la congelator fara sa-si piarda culoarea sau gustul cateva luni bune.
Aceasta reteta o pregatesc in fiecare an de Craciun si este reteta mostenita de la tatal meu,fara nici un alt condiment,decat sare,ardei iute,usturoi si cimbru!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Friptura cu pulpa de porc si carnati

Friptura cu pulpa de porc si carnati

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala( eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece,

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

Pulpa de porc se sareaza,se asaza intr-o tava unsa,se presara cu piperul boabe ,se adauga 1/2 pahar

1 vot    5 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2015

    Am impresia ca nu stiti ce inseamna burta de porc sau poala cum i se mai spune;aceasta burta in amestec tocat cu pulpa care nu are grasime de loc,rezulta amestecul pentru carnati;cine pregateste carnatii doar cu pulpa,este treaba fiecaruia dar noi nu procedam asa.

  • Fara foto

    Bancia Erika , 09 decembrie 2015

    DA LA CE TREBUIE BURTA DE PORC?

  • Fara foto

    Constantin Ovidiu Stroe , 09 decembrie 2015

    Ai zis ca trei kg de burta de porc.poti fii mai explicit?la ce te referi ca burta de porc?

    • Fara foto

      Barbulescu Dana , 09 decembrie 2015

      CE faci cu 3 kg de burta la reteta de carnati?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

28 voturi

Ingrediente

  • 4kg pulpa de porc
  • 3kg burta de porc
  • 500g usturoi
  • 1mana de cimbru uscat
  • 500g ardei iute rosu(pus la uscat din vara)
  • sare
  • 500ml vin
  • intestine de porc

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Am impresia ca nu stiti ce inseamna burta de porc sau poala cum i se mai spune;aceasta burta in amestec tocat cu pulpa care nu are grasime de loc,rezulta amestecul pentru carnati;cine pregateste carnatii doar cu pulpa,este treaba fiecaruia dar noi nu procedam asa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciorba radauteana