Carnati de porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Carnati de porc

Ingrediente

  • 4kg pulpa de porc
  • 3kg burta de porc
  • 500g usturoi
  • 1mana de cimbru uscat
  • 500g ardei iute rosu(pus la uscat din vara)
  • sare
  • 500ml vin
  • intestine de porc

Mod de preparare

Carnea se trece prin masina de tocat carne impreuna cu usturoi iar la sfarsit se toaca ardeiii curatati de seminte si se pun separat intr-o farfurie;intr-un vas mare,se amesteca totul,ardei se pune cate putin dupa gust,sare putin mai multa pentru ca altfel riscati sa se strice,apoi se framanta aceasta carne ca si aluatul de cozonac sa se imbibe cu toate aromele,adaugand cate putin vin;cat timp se odihneste carnea,se pregatesc cateva chiftelute,se pun in tigaie,astfel stim daca mai trebuie adaugat ceva.

La masina de tocat se monteaza palnia de umplut carnati si se umplu intestinele pana se termina carnea;se pun carnatii sa se usuce la curenti de aer,apoi se depoziteaza in frigider sau la congelator iar cine are posibilitate,se pastreaza mai bine afumati

Sfatul meu pentru persoanele care doresc sa tina carnati mai mult timp;pe o folie de aluminiu se pun cate 4carnati(pentru o persoana),se infasoara ca un pachetel,apoi intr-o punga din plastic si vor tine la congelator fara sa-si piarda culoarea sau gustul cateva luni bune.

Aceasta reteta o pregatesc in fiecare an de Craciun si este reteta mostenita de la tatal meu,fara nici un alt condiment,decat sare,ardei iute,usturoi si cimbru!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise