Carne de pasare cu paste fainoase facute in casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paste fainoase:
  • 1 ou
  • apa, cat intra in jumatate de coaja de ou, de trei ori
  • 250 gr faina, aproximativ
  • sare
  • carne de pasare cu sos:
  • pieptul de pui si copanele
  • 2 cepe potrivite
  • o cutie rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Pastele fainoase:

Eu am dublat reteta pentru 4 persoane.

Se cerne faina, se adauga oul si cele trei jumatati de coaja de ou pline cu apa, sare. Se framanta un aluat care se intinde in foaie subtire, se da forma dorita, eu am ales sa fac fundite, dreptunghiuri mici la mijloc stranse cu degetele, formand fundita. Se lasa la uscat pe planseta, apoi se fierb 10 minute in apa clocotita cu sare.

Carnea cu sos:

Se dezoseaza carnea, se toaca, eu am folosit satarul, dar se poate toca si la masina.

Calim doua cepe tocate marunt, usturoiul taiat marunt. Separat calim carnea pana cand sucul propriu s-a evaporat, amestecam apoi cu ceapa, condimentele, si la final rosiile taiate marunt, impreuna cu sucul sau bulionul din conserva. Eu am folosit o tigaie teflonata pentru a nu adauga ulei la calirea carnii. Pentru ceapa am folosit doua linguri de ulei si 50 ml apa. Se amesteca pastele trecute prin jet de apa rece cu carnea cu sos. Eu spun ca e simplu si gustos, sper sa nu gresesc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise