autor:

Lili

» » Mancaruri cu carne

Carne de pasare cu paste fainoase facute in casa

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2011

Ingrediente
paste fainoase:, 1 ou, apa, cat intra in jumatate de coaja de ou, de trei ori, 250 gr faina, aproximativ, sare, , carne de pasare cu sos:, pieptul de pui si copanele, 2 cepe potrivite, o cutie rosii in bulion, sare, piper, oregano, 2 catei usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pastele fainoase:
Eu am dublat reteta pentru 4 persoane.
Se cerne faina, se adauga oul si cele trei jumatati de coaja de ou pline cu apa, sare. Se framanta un aluat care se intinde in foaie subtire, se da forma dorita, eu am ales sa fac fundite, dreptunghiuri mici la mijloc stranse cu degetele, formand fundita. Se lasa la uscat pe planseta, apoi se fierb 10 minute in apa clocotita cu sare.
Carnea cu sos:
Se dezoseaza carnea, se toaca, eu am folosit satarul, dar se poate toca si la masina.
Calim doua cepe tocate marunt, usturoiul taiat marunt. Separat calim carnea pana cand sucul propriu s-a evaporat, amestecam apoi cu ceapa, condimentele, si la final rosiile taiate marunt, impreuna cu sucul sau bulionul din conserva. Eu am folosit o tigaie teflonata pentru a nu adauga ulei la calirea carnii. Pentru ceapa am folosit doua linguri de ulei si 50 ml apa. Se amesteca pastele trecute prin jet de apa rece cu carnea cu sos. Eu spun ca e simplu si gustos, sper sa nu gresesc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pasare cu paste fainoase facute in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață

20 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Rulada de pui in crusta de alune

Rulada de pui in crusta de alune

Desfac peptul de pui, sa obtin o foaie dreptunghiulara. Bat pieptul de pui pana obtin o foaie subtire

140 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Foarte buna si practica reteta ta. Mi-a placut cum ai procedat si cred ca in viitor o voi testa. Felicitari!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • paste fainoase:
  • 1 ou
  • apa
  • cat intra in jumatate de coaja de ou
  • de trei ori
  • 250 gr faina
  • aproximativ
  • sare
  • carne de pasare cu sos:
  • pieptul de pui si copanele
  • 2 cepe potrivite
  • o cutie rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 catei usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Foarte buna si practica reteta ta. Mi-a placut cum ai procedat si cred ca in viitor o voi testa. Felicitari!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ragout de vita