autor:

Gina de Jong

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2013

Ingrediente
Este o reteta pentru 3-4 persoane., , Piept de pui 400gr,orez 300gr., , Legume:fenicul(o bucata),ciuperci 300gr,bostanei(o bucata),ceapa uscata(1bucata),morcov(2bucati),un ardei gras(rosu,verde,galben la alegere),porumb de la conserve(200gr),, , Condimente:patrunjel tocat(o lingura),(usturoi(2 catei),putin de ardei iute tocat(o lingura),coriandru tocat(o lingura),ghimbir ras(o lingurita mica),ulei(masline sau floarea soarelui) pentru prajit carnea si legumele(100ml),smantana lichida 100ml,putin parmezan ras,sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru orez cam un litru,intre timp pregatim si tigaia pentru legume taiate(daca este cu metalul gros dati drumul la foc mai devreme daca este cu metalul subtire dati drumul la foc cand ati terminat legumele de taiat) Tigaia unde o sa faceti legumele,trebuie incinsa bine inainte sa punem uleiul(4-5 linguri).



Prima data se pune ardeiul iute,ghimbirul ,ceapa si usturoiul,dupa 1 minut maxim(sau chiar mai putin)se adauga legumele mai tari(morcov,fenicul), apoi dupa 4-5 minute(ardeiul si bostanelul). Mai lasam 10 minute.Intre timp scoatem si carnea de pui din tigaie daca s-a rumenit(o taiem cubulete sau feliute) si o adaugam inapoi in tigaie cu ciupercile,unde le lasam sa prajeasca putin impreuna cu porumbul si dupa 5 minute adaugam smantana lichida ,mai lasam 3 minute maxim ,la sfarsit adaugam patrunjel tocat si parmezanul(sare si piper) .Daca orezul s-a fiert(8-10 minute maxim), il strecuram bine si il clatim cu jet de apa calda(lasat putin la scurs),apoi il adaugam in tigaia cu legumele sotate unde mai adaugam si coriandru tocat.La final trebuie sa rezulte: 1.Carnea de pui cu sosul de ciuperci si porumb.2.Orezul cu legumele sotate.Va doresc pofta buna!!! O parte din legume sunt din gradina mea (vedeti foto).
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu carne

Sarmale cu carne

Intr-o cratita se pune ceapa,morcovul,telina toate curatate,spalate si taiate marunt sau date prin

8 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piroste cu pasat (de post)

Piroste cu pasat (de post)

Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea

8 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    arata foarte bine si sigur este gustos..:))

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Este o reteta pentru 3-4 persoane.
  • Piept de pui 400gr,orez 300gr.
  • Legume:fenicul(o bucata),ciuperci 300gr,bostanei(o bucata),ceapa uscata(1bucata),morcov(2bucati),un ardei gras(rosu,verde,galben la alegere),porumb de la conserve(200gr),
  • Condimente:patrunjel tocat(o lingura),(usturoi(2 catei),putin de ardei iute tocat(o lingura),coriandru tocat(o lingura),ghimbir ras(o lingurita mica),ulei(masline sau floarea soarelui) pentru prajit carnea si legumele(100ml),smantana lichida 100ml,putin parmezan ras,sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

27 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Chiftele:se amesteca carnea tocata cu usturoiul tocat marunt(sau pisat)se adauga ardeiul iute, sare,boia

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

arata foarte bine si sigur este gustos..:))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete umplute cu fars