Ingrediente
400 gr zahar tos, 350-400 gr faina cernuta, 2 pliculete de zahar vanilat cu scortisoara (sau fara), 5 oua, un plic de praf de copt, 350 ml de ulei de floarea soarelui, 200 gr smochine uscate + 50 gr de stafide, 3-4 morcovi potriviti, , , Crema:, 500 gr branza de vaci grasa (lacteea am folosit eu), 350 gr zahar pudra, 1 pliculet cu coaja de portocala, 50 gr unt, , , , Glazura:, , 450 gr unt, , 200 gr zahar pudra, , , , Decor:, , paiete de ciocolata neagra
Dificultate: Medie | Timp: 120h
4 voturi
Mod de preparare
Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava cu fundul detasabil de 28 cm. Dam totul la cuptor pana cand blatul devine auriu. Testati in permanenta cu scobitoare. La mine a durat cam 50 minute. Pentru crema: se face prin amestecarea si omogenizarea tuturor ingredientelor componente. O tinem la rece pana cand o vom utiliza.
In acelasi fel procedam si cu glazura de branza.
Cand blatul s-a copt, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca, pentru a putea sa il tai. Am dat deci, blatul pe doua. Am unt cu crema de branza in interior, si am acoperit cu un strat de frosting de unt.
Cu mana pe inima pot sa spun ca este unul dintre cele mai bune carrot cake-uri pe care le-am facut in ultima vreme. Dulce, usor umed si plin de crema de branza dulce. La final am decorat cu cativa fulgi de ciocolata neagra. Deci, daca aveti aniversari, divorturi si parastase, trebuie neaparat sa incercati acest tort de morcovi.
Popa Mihaela Maria , 03 iunie 2014
eu vad 4 morcovi mai potriviti
Cornelia Boros , 03 iunie 2014
In reteta nu apare cantitatea de morcovi......
Ramonutza (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014
care este cantitatea de morcovi..nu scrie la ingrediente :(