autor:

Fara foto

» » Torturi

Carrot Cake cu fructe uscate

Autor: Jurnal de Concubina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jurnal de Concubina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Ingrediente
400 gr zahar tos, 350-400 gr faina cernuta, 2 pliculete de zahar vanilat cu scortisoara (sau fara), 5 oua, un plic de praf de copt, 350 ml de ulei de floarea soarelui, 200 gr smochine uscate + 50 gr de stafide, 3-4 morcovi potriviti, , , Crema:, 500 gr branza de vaci grasa (lacteea am folosit eu), 350 gr zahar pudra, 1 pliculet cu coaja de portocala, 50 gr unt, , , , Glazura:, , 450 gr unt, , 200 gr zahar pudra, , , , Decor:, , paiete de ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 120h

3 voturi

Mod de preparare

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, si mixam la viteza mica pana cand se omogenizeaza. Adaugam morcovii dati pe razatoarea mica si scursi de apa, si apoi fructele uscate.



Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava cu fundul detasabil de 28 cm. Dam totul la cuptor pana cand blatul devine auriu. Testati in permanenta cu scobitoare. La mine a durat cam 50 minute. Pentru crema: se face prin amestecarea si omogenizarea tuturor ingredientelor componente. O tinem la rece pana cand o vom utiliza.



In acelasi fel procedam si cu glazura de branza.



Cand blatul s-a copt, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca, pentru a putea sa il tai. Am dat deci, blatul pe doua. Am unt cu crema de branza in interior, si am acoperit cu un strat de frosting de unt.



Cu mana pe inima pot sa spun ca este unul dintre cele mai bune carrot cake-uri pe care le-am facut in ultima vreme. Dulce, usor umed si plin de crema de branza dulce. La final am decorat cu cativa fulgi de ciocolata neagra. Deci, daca aveti aniversari, divorturi si parastase, trebuie neaparat sa incercati acest tort de morcovi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carrot Cake cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tartã de mere cu stafide si scortisoarã

Tartã de mere cu stafide si scortisoarã

1) Amestecã bine untul cu zahãrul, adaugã ouãle si fãina cu praful de copt. Pune stafidele

7 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Nedelcu , 04 iunie 2014

    Sunt 50gr unt si 500gr branza. Morcovi puteti pune cam 3 4 potriviti. Am uitat sa trec dar o sa corectez.

  • Fara foto

    Pandelea Doinita , 04 iunie 2014

    l-a facut cineva ? si unde scrie cat morcov?

  • Fara foto

    Olguta Mauch , 04 iunie 2014

    Nu e totusi cam mult unt pentru glazura? Sincer, mi se face rau doar cand ma gandesc la cantitatea asta de unt frecat cu zahar, daramite sa mai si glazurez tortul cu el...o sa incerc reteta fara glazura de unt ;)

    • Fara foto

      Popa Mihaela Maria , 03 iunie 2014

      eu vad 4 morcovi mai potriviti

    • Fara foto

      Cornelia Boros , 03 iunie 2014

      In reteta nu apare cantitatea de morcovi......

    • Ramonutza

      Ramonutza (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

      care este cantitatea de morcovi..nu scrie la ingrediente :(

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

120h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahar tos
  • 350-400 gr faina cernuta
  • 2 pliculete de zahar vanilat cu scortisoara (sau fara)
  • 5 oua
  • un plic de praf de copt
  • 350 ml de ulei de floarea soarelui
  • 200 gr smochine uscate + 50 gr de stafide
  • 3-4 morcovi potriviti
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci grasa (lacteea am folosit eu)
  • 350 gr zahar pudra
  • 1 pliculet cu coaja de portocala
  • 50 gr unt
  • Glazura:
  • 450 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • Decor:
  • paiete de ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Jurnal de Concubina
Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Taiem prajul rondele, usturoiul feliute si il punem la calit in tigaia unde am topit in prealabil

1 vot    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Royal Burger

Royal Burger

Tocam carnea (evident) si o data cu ea, dam prin masina si ceapa si usturoiul. Omogenizam bine

4 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Ramonutza

Ramonutza (Chef de cuisine)

care este cantitatea de morcovi..nu scrie la ingrediente :(

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Kaly Tort