autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Cartofi aurii cu carne de la garnita

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
1500 g cartofi, 800 g carne de la garnita (carne, carnati, costite), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei vegetal, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute).



Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs, ii presaram cu sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii, ii lasati mai mult la cuptor. La final vom avea cartofi crocanti la exterior si moi in interior.



Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bin e(pana untura incepe sa sfaraie). Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta. Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu carne de la garnita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1500 g cartofi
  • 800 g carne de la garnita (carne
  • carnati
  • costite)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta