autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Cartofi aurii cu carne de la garnita

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
1500 g cartofi, 800 g carne de la garnita (carne, carnati, costite), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei vegetal, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute).



Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs, ii presaram cu sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii, ii lasati mai mult la cuptor. La final vom avea cartofi crocanti la exterior si moi in interior.



Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bin e(pana untura incepe sa sfaraie). Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta. Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu carne de la garnita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sombreri cu linte si carnati

Sombreri cu linte si carnati

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de ficatei

Mancarica de ficatei

Se toaca ceapa solzisori si se pune la prajit in uleiul incins pana devine aurie, apoi se pun ficateii

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1500 g cartofi
  • 800 g carne de la garnita (carne
  • carnati
  • costite)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ficatei si inimioare de pui cu lamaie