autor:

merisor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2014

Ingrediente
6 cartofi rosii, mari, 2 capatani usturoi, condimente Spicy & Hot, busuioc, sare, patrunjel verde, 1 caserola branza fondue, 200 ml ulei de masline, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita. Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja. Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi cartofii cu el.

Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.



Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen, adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care o vom aseza in tava cu cartofi.



Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei. Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.



Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Muschi de vita cu mazare si sos de portocale

Muschi de vita cu mazare si sos de portocale

1.Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2.Muschiul de vita se condimenteaza cu sare, piper si boia

5 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Preparare: Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cris , 26 august 2016

    Buna

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

    Ce buni, Mery! :D

  • Fara foto

    Maria Udrea , 02 februarie 2015

    Iulia, cartofii se pot condimenta dupa gustul fiecaruia, dar branza aceasta este mai speciala, insa ies buni cu orice fel de branza sau cascaval, date pe razatoare.

    • Fara foto

      Iulia Si Mari Ilie , 29 ianuarie 2015

      este foarte frumos ca spect aceasta reteta dar si simplu am sa fac si eu.asi vrea sa stiu si eu conteaza ce branza punem sau ce condimente punem.astept raspuns

    • Fara foto

      Ioan Andreica , 10 noiembrie 2014

      Daca mergi la sarutat mu iti recomand

    • Fara foto

      Matcovschi Stela , 23 octombrie 2014

      Am incercat si eu aceasta reteta, acum am scos-o din cuptor si a iesit foarte bun.... cu siguranta am sa mai fac..

    • Fara foto

      Catalina Volosincu , 09 octombrie 2014

      Usturoi ...in combinatie ...cu branza? Nu ma convinge!

    • Fara foto

      Gabriela Hirlav , 09 octombrie 2014

      Cred ca sunt deliciosi cu orice tip de branza! Mujdeiul face diferenta.

    • Fara foto

      natalia , 29 august 2014

      delicioși, eu am adăugat printre tăeturi felii de becon

    • Fara foto

      Cătălina Ghencea , 12 august 2014

      poate si niste felii de ceapa caramelizata printre taieturi

    • Fara foto

      dana , 12 august 2014

      eu a-si praji si niste rondele de ceapa rosie taiate foarte subtire caramelizate si le-as introduce printre taieturi.

    • Fara foto

      Rodica Rotarasu , 11 august 2014

      buni am facut si eu duminica dar am pus cascaval ras f buni.

    • Fara foto

      Codoi Timea , 28 iulie 2014

      daca am pune si cata o felie de sunca presata printre randurire de cartofi sa stiti ca ar fi perfecta!

    • Fara foto

      Mary Udrea , 16 iulie 2014

      Daca nu va place genul acesta de branza topita puteti pune orice branza sau cascaval ras

    • Fara foto

      Pintilie Virgil , 16 iulie 2014

      Care ar fi branza fondue..sau cu ce as putea sa o înlocuiesc. .

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

      Simpli si extraordinar de buni!

    • Fara foto

      Pusa Si Viorel Dan , 04 iulie 2014

      DELICIOSI SI APETISANTI!

    • Fara foto

      Eugenia Bogdan , 24 iunie 2014

      yami

    • Fara foto

      Ilie Violeta , 17 iunie 2014

      Interesant !! Merita incercat !

    • Fara foto

      Silvia Basfalianu , 16 iunie 2014

      uuuu fff buuuniii!

    • Fara foto

      Cartianu Ruxandra , 16 iunie 2014

      Foarte apetisanti!

    • Fara foto

      Dumitru Gyorgy , 16 iunie 2014

      deliciosi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi rosii
  • mari
  • 2 capatani usturoi
  • condimente Spicy & Hot
  • busuioc
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 caserola branza fondue
  • 200 ml ulei de masline
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Cris

Buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges