autor:

merisor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2014

Ingrediente
6 cartofi rosii, mari, 2 capatani usturoi, condimente Spicy & Hot, busuioc, sare, patrunjel verde, 1 caserola branza fondue, 200 ml ulei de masline, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

54 voturi

Mod de preparare

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita. Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja. Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi cartofii cu el.

Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.



Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen, adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care o vom aseza in tava cu cartofi.



Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei. Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.



Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii

  • Cris , 26 august 2016

    Buna

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

    Ce buni, Mery! :D

  • Maria Udrea , 02 februarie 2015

    Iulia, cartofii se pot condimenta dupa gustul fiecaruia, dar branza aceasta este mai speciala, insa ies buni cu orice fel de branza sau cascaval, date pe razatoare.

    • Iulia Si Mari Ilie , 29 ianuarie 2015

      este foarte frumos ca spect aceasta reteta dar si simplu am sa fac si eu.asi vrea sa stiu si eu conteaza ce branza punem sau ce condimente punem.astept raspuns

    • Ioan Andreica , 10 noiembrie 2014

      Daca mergi la sarutat mu iti recomand

    • Matcovschi Stela , 23 octombrie 2014

      Am incercat si eu aceasta reteta, acum am scos-o din cuptor si a iesit foarte bun.... cu siguranta am sa mai fac..

    • Catalina Volosincu , 09 octombrie 2014

      Usturoi ...in combinatie ...cu branza? Nu ma convinge!

    • Gabriela Hirlav , 09 octombrie 2014

      Cred ca sunt deliciosi cu orice tip de branza! Mujdeiul face diferenta.

    • natalia , 29 august 2014

      delicioși, eu am adăugat printre tăeturi felii de becon

    • Cătălina Ghencea , 12 august 2014

      poate si niste felii de ceapa caramelizata printre taieturi

    • dana , 12 august 2014

      eu a-si praji si niste rondele de ceapa rosie taiate foarte subtire caramelizate si le-as introduce printre taieturi.

    • Rodica Rotarasu , 11 august 2014

      buni am facut si eu duminica dar am pus cascaval ras f buni.

    • Codoi Timea , 28 iulie 2014

      daca am pune si cata o felie de sunca presata printre randurire de cartofi sa stiti ca ar fi perfecta!

    • Mary Udrea , 16 iulie 2014

      Daca nu va place genul acesta de branza topita puteti pune orice branza sau cascaval ras

    • Pintilie Virgil , 16 iulie 2014

      Care ar fi branza fondue..sau cu ce as putea sa o înlocuiesc. .

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

      Simpli si extraordinar de buni!

    • Pusa Si Viorel Dan , 04 iulie 2014

      DELICIOSI SI APETISANTI!

    • Eugenia Bogdan , 24 iunie 2014

      yami

    • Ilie Violeta , 17 iunie 2014

      Interesant !! Merita incercat !

    • Silvia Basfalianu , 16 iunie 2014

      uuuu fff buuuniii!

    • Cartianu Ruxandra , 16 iunie 2014

      Foarte apetisanti!

    • Dumitru Gyorgy , 16 iunie 2014

      deliciosi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

54 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi rosii
  • mari
  • 2 capatani usturoi
  • condimente Spicy & Hot
  • busuioc
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 caserola branza fondue
  • 200 ml ulei de masline
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

40 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Cris

Buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Andive inabusite cu ciuperci si piept de pui