autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 31 octombrie 2015

Ingrediente
Umplutura:, -700 g carne vita, -1 legatura de patrunjel curatat si spalat, -1 ceapa mica, -sare si piper dupa gust, -o felie de paine neagra inmuiata in apa, , Compozitia:, -5-6 cartofi mijlocii, -2 cepe mijlocii, -3-4 linguri ulei de masline, -2 rosii mijlocii taiate felii subtiri, -1 litru zeama de carne(sau 1litru de apa si 3-4 linguri vegeta), -sare si piper dupa gust, , Sos de tahini:, -150ml tahini, -zeama de la o lamaie, -4-5 linguri iaurt, -sare dupa gust, , Garnitura de orez:, -300g orez bob cu bob sau basmati, -4-5 linguri de fidea fina, -o lingurita cardamom macinat fin, -o lingura vegeta, -3-4 linguri ulei masline, -apa fiarta pentru orez

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Tocam carnea impreuna cu patrunjelul, ceapa si painea nestoarsa de apa, la care adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia pana devine o pasta omogena. Curatam cartofii si-i taiem rondele apoi ii prajim in ulei, iar ceapa dupa ce am curatat-o o taiem solzi de peste. Folosim o tava mai mare, in care punem uleiul de masline, ceapa, cartofii prajiti, apoi punem carnea tocata, care am intins-o in prealabil pe o folie cat dimensiunile tavii, punand-o peste stratul de cartofi.(urmariti si pozele)

Stratul de carne nu trebuie sa fie prea gros ca dupa fierbere carnea se mai strange. Turnam zeama de carne pana acopera total carnea si deasupra ornam cu cateva felii de rosii.

Cantitatea de apa trebuie sa fie suficienta, ca atunci cand scoatem tava de la cuptor sa mai ramana zeama suficienta ca sa o amestecam cu sosul de tahini. Dupa ce am pus zeama, verificam daca e suficient de sarat si punem tava in cuptorul preincalzit timp de 30 min. In timpul asta pregatim sosul de tahini.

Amestecam, tahini cu iaurt, zeama de lamaie si sare dupa gust. Dupa ce a fiert bine carnea scoatem tava din cuptor si turnam din zeama ramasa(fierbinte) peste sosul de tahini, amestecam bine sosul si-l turnam peste stratul de carne si scuturam putin tava ca sa se omogenizese sosul si zeama ramasa in tava, apoi mai dam la cuptor cca 5 minute, doar pentru a fierbe cateva clocote ca sa capete gust de tahini intreaga compozitie. Nu trebuie trecut mult de fierbere pentru ca se va taia sosul si va avea un aspect de branzit (coraslit, taiat).

Se serveste fierbinte, fie cu paine fie cu garnitura de orez, alaturi de muraturi.

Eu am facut orez "bob cu bob" cu fidea, care a iesit foarte bun.

Am sa scriu si modul de preparare al orezului pentru cei care gatesc mai putin orez.

Mod de preparare a garniturei de orez "bob cu bob":

Orezul se spala in 2-3 ape, apoi se pune la muiat timp de 15 min. Dupa ce s-a muiat orezul se strecoara de apa.La unele mancaruri ce necesita garnitura de orez inainte de a cali putin orezul prajesc intai cateva linguri de fidea marunta, care da un aspect frumos la orez si desigur un gust aparte si dupa aceea pun peste fidea la calit orezul scurs bine de apa, apoi adaug, vegeta, sarea si cardamom si mai lasam 1 minut invartindu-se cu o lingura de lemn apoi se va pune apa clocotita lasandu-se la fiert la foc mic. Daca aveti la dispozitie puteti pune sub cratita o tablita ca sa nu fie flacara prea mare. Cu cat focul este mai mic cu atat orezul va iesi perfect..! Orezul se gateste destul de repede in maxim 15-20 min.

Cantitatea de apa necesara pentru orezul "bob cu bob", pe care-l folosesc eu:

-la fiecare pahar de orez muiat eu pun un pahar de apa fiarta; daca orezul a fost pus la inmuiat o perioada mai mare de timp va trebui sa micsorati cantitatea de apa.

Nu invartiti in orez decat la inceput cand se pune apa si a inceput sa fiarba orezul, dupa aceea il lasati pana se gateste singur.

Este o mancare gustoasa si aromata de la sosul de tahini.

Va doresc Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SIS KEBAB

SIS KEBAB

Pieptul de pui,rosiile si ardeiul sa taie in cubulete. Intr-o cratita se pune o lingura de ulei

20 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mincare de ardei copti cu  pulpe de pui

Mincare de ardei copti cu pulpe de pui

Se prajesc cepele in ulei pina stralucesc, se adauga carnea si se undeste pina isi schimba

11 voturi    15 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liviu Vasii , 17 noiembrie 2015

    Mda.. o combinatie curioasa ..dar sigur am sa incerc orez cu fidea .....

  • tania

    tania (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2015

    Imi pare rau,daca citeai ingredientele, vedeai ca este si carne..! :)

  • Fara foto

    Catalin , 12 noiembrie 2015

    Asta sigur este de post.

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -700 g carne vita
  • -1 legatura de patrunjel curatat si spalat
  • -1 ceapa mica
  • -sare si piper dupa gust
  • -o felie de paine neagra inmuiata in apa
  • Compozitia:
  • -5-6 cartofi mijlocii
  • -2 cepe mijlocii
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -2 rosii mijlocii taiate felii subtiri
  • -1 litru zeama de carne(sau 1litru de apa si 3-4 linguri vegeta)
  • -sare si piper dupa gust
  • Sos de tahini:
  • -150ml tahini
  • -zeama de la o lamaie
  • -4-5 linguri iaurt
  • -sare dupa gust
  • Garnitura de orez:
  • -300g orez bob cu bob sau basmati
  • -4-5 linguri de fidea fina
  • -o lingurita cardamom macinat fin
  • -o lingura vegeta
  • -3-4 linguri ulei masline
  • -apa fiarta pentru orez

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

tania (Chef de cuisine)

Imi pare rau,daca citeai ingredientele, vedeai ca este si carne..! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu maz?re (preferata mea), co?ule?e cu ou? ochiuri române?ti ?i

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rata umpluta cu portocale